Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
kuuuuuul - майстор
Съотношението е 4:1 до 5:1 пластификатора е течност от която се слага минимално количество ,цената е също минимална, ако се спреш на този вариант ще ти изпратя координатите на фирмата която го продава.След мазиката може да се полага всичко каквото искаш.
meggi13 - напреднал
kuuuuuul написа:
Съотношението е 4:1 до 5:1 пластификатора е течност от която се слага минимално количество ,цената е също минимална, ако се спреш на този вариант ще ти изпратя координатите на фирмата която го продава.След мазиката може да се полага всичко каквото искаш.
кuuuuuul,за 120кв.м колко пясък и цимент ще ми трябват?Ръчно ли се слага тази мазилка,каква е марката на пластификатора и откъде да го закупя?Аз съм от Благоевград.Идеята ми е следната:къщата поддържа много добра температура през лятото и зимата,южна е,приземния етаж е от камък,дебел над 50см.Не желая да я опаковам с изолации,но искам да подобря външния й вид с мазилка,която да не й пречи да диша... :) Затова си мислех за варова,но малко ме е страх да не вземе бързо да се отчупват парчета или да се рони :shock: грозна работа!Разгледах предложения на Вебер и Баумит,но това което ми предлагаш ми изглежда и по достъпно :? Нещо за цена на материали и труд можеш ли да ме ориентираш?И кога е най подходящо да се сложи мазилката?Хайде стига въпроси,че се отнесох,но трябва да реша и да действам бързичко :)
kuuuuuul - майстор
120x0.03- 3,6m3 взимаме 4м3 х 60лв. = 240лв./след корекция/материали,труда,скелета и т.н. трябва да си провериш на място.Фирмата трябва да я потърся защото етикета от шишето е паднал.
Последна промяна от kuuuuuul на чет авг 06, 2009 9:16 am, променено общо 2 пъти.
stokie - специалист
Рабрах, че този пластификатор е течност но само до там, малко повече информация може ли да дадеш?
zdravko_dimitrov1986 - специалист
за вас гугъл няма ли. има инфо калкото си щете.
meggi13 - напреднал
zdravko_dimitrov1986 написа:
за вас гугъл няма ли. има инфо калкото си щете.
има гугъл,но има най-различни пластификатори/подсилващи,уплътняващи....и т.н :-D /
stokie - специалист
То има доста и много работи пишат само да ти завъртят главата, ама колко са достоверни тези данни и дали в действителност става това което пишат? Все си мисля, че производителите на цимент каквото е било необходимо са сложили вътре в цимента, а си е и така. Всичко останало, което би могло да промени някакво свойство на цимента би довело до промяна на нещо друго?!
kuuuuuul - майстор
Еййй,открих ги http://www.novostroy.com/compaktuna/compaktuna.htm *MICROPOL* http://www.newteck.bg/doitself/articles ... cle_id=348
Даже мойте сметки трябва да се коригират надолу.Аз го слагам и в замазките .
meggi13 - напреднал
=D> Браво,супер си kuuuuuul!Рових,търсих в нета какви ли не пластификатори,но само се обърках!Сега остава да си намеря майстор за мазилката,да смята труд... и да я почваме тази къща най сетне :roll:
P.S Между другото цокъла кога се прави/преди мазилката...или :? /Извинете ме за невежеството.../ :x
Последна промяна от meggi13 на чет авг 06, 2009 1:45 pm, променено общо 1 път.
meggi13 - напреднал
stokie написа:
То има доста и много работи пишат само да ти завъртят главата, ама колко са достоверни тези данни и дали в действителност става това което пишат? Все си мисля, че производителите на цимент каквото е било необходимо са сложили вътре в цимента, а си е и така. Всичко останало, което би могло да промени някакво свойство на цимента би довело до промяна на нещо друго?!
Именно,колкото повече "гуглиш" понякога,толкова повече се забиваш и незнаеш за що иде реч :lol: .Затова се отправих тук във форума за приятелска помощ :wink: !Благодаря на всички,които с опита и знанията си помагат!

Тема "външна фасада на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: