• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
kuuuuuul - майстор
Привет и от мен,пожелавам ти успех и много здрави нерви,защото те чака голямо изпитание,а гараж и работилница няма ли да има:prost:
Евгений - помощник
Привет, нерви имам, само да съм здрав, първо да построя къщата, пък после може всичко.
crez - майстор
Добре дошъл сред нас. Браво,бравооо за прекрасната ти идея да живееш извън тоя кимизарник София. Сега по същността на въпроса ти. Проработил съм въпроса с оградата. То е следното. Трябва инж.конструктор (задължително да е член на камарата им, те имат специален печат който постарят на проекта) да ти направи конструктивен чертеж. Примерно, основа - 0.4м от кота 0 и +0.3 х 0.2м над нея бетонен пояс,метални колове Ф60/2.5м,бетонирани 0.5м в земята заедно с пояса и Н=2м през 3м и телена мрежа опъната чрез 3 успоредни реда тел Ф3 мм. горе в средата и долу. Това подпечатано листче струващо около 60 лв. го носиш на геодезична фирма заедно със скицата, те идват и набиват колчетата (100-120 лв). след това отиваш в отдела в общината плащащ таксата 10-тина лв. и ти издават разрешително за ограда (това е по ЗУТ правилника и наредбите към него). Това как ти ще я изпълниш вече няма значение. За сега огради мястото и после ще коментираме къщата.Успех.
tokuro40 - специалист
привет и от мен:)
Master_Kenobi - V.I.P.
Мале, тва верно е за детска градина! :-D
Имаш право на повече 1200 кв. м. РЗП, върху площ на повече от декар. :shock:
Само не съм сигурен, че това дето го е казал crez важи и за ограда както ти си я замислил (колове и мрежа без бетонен фундамент). Мисля, че за такава ограда до 2 м. височина, не ти трябват нито планове, нито разлешения. Само да ти определят границите геодезистите.
Евгений - помощник
Здравейте всички отново. Изскарах скицата за виза, взех я от деловодството и я занесох на архитектката в общината, която ми каза да си я взема след три дни от нея (не знам какво ще я прави тия дни). Освен това ми каза, че няма значение дали оградата е бетонна или от колци и мрежа под два метра - трябва молба и конструктивно решение. А също така трябвало и да пусна заедно с молбата за скица за виза и молба за скица за ограда, та сега я пуснах и продължавам да чакам още две седмици.
zdravko_dimitrov1986 - специалист
Сигурно ще ти нанася визата върху скицата.
ribnikolaevi - майстор
Евгений написа:
Здравейте всички отново. Изскарах скицата за виза, взех я от деловодството и я занесох на архитектката в общината, която ми каза да си я взема след три дни от нея (не знам какво ще я прави тия дни). Освен това ми каза, че няма значение дали оградата е бетонна или от колци и мрежа под два метра - трябва молба и конструктивно решение. А също така трябвало и да пусна заедно с молбата за скица за виза и молба за скица за ограда, та сега я пуснах и продължавам да чакам още две седмици.
Конструктивно становище ... ама карай, не е важна терминологията, а да успееш да извадиш необходимите документи и да започнеш да строиш ... може и да споделяш тук как вървят нещата ...
Евгений - помощник
Да, грешката е моя - вярно е "становище"...
Евгений - помощник
Е, поне разбрах как се вади скица за един ден, извадих скицата за ограда, която е едно към едно с преди това извадената скица за виза, но се оказа, че трябва да вадя скица за ВиК... Абе после ще обобщя всичко като построя къщата и да се надяваме, че ще помогне на някой като мен, дето не е в час... Дадох скицата за ограда на геодезиста и ще е готово към понеделник заедно с конструктивното становище за ограда. Сега ще си търся архитект. Все още не се ядосвам, дори ми е смешно. Но все пак има време...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Дом..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: