• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
void - напреднал
В моя случай честно казано,не знам колко ще е ефикасно самото вентилиране само с два отдушника.Аз ако ги разположа по средата на всеки един скат,се чудя как ще преминава въздуха през отделните странични междуребрия докато успее да стигне до средното, откъдето и трябва да излезе? :?
А ако се сложи и една вата (след като се накове и долна ламперия) която за нашия климат е задължителна,знам че още повече ще затормозя безпрепятстваното циркулиране на въздушните потоци.
Това с двойното било е добре като идея,но аз съм малко позакъснял за нея.
В крайна сметка,36 отдушника не мога да си позволя тъй като толкова междуребрия имам общо.
Яро - помощник
В моя случай честно казано,не знам колко ще е ефикасно самото вентилиране само с два отдушника.Аз ако ги разположа по средата на всеки един скат,се чудя как ще преминава въздуха през отделните странични междуребрия докато успее да стигне до средното, откъдето и трябва да излезе? Confused
А ако се сложи и една вата (след като се накове и долна ламперия) която за нашия климат е задължителна,знам че още повече ще затормозя безпрепятстваното циркулиране на въздушните потоци.
Това с двойното било е добре като идея,но аз съм малко позакъснял за нея.
В крайна сметка,36 отдушника не мога да си позволя тъй като толкова междуребрия имам общо.
Точно затова препоръчвам билен отдушник. Винаги съм се чудел как става вентилацията като винаги ребрата са затворени. Така или иначе се получава някаква вентилация, а и ти нямаш кухня отдолу, така че не мисля че трябва особено да се тревожиш. Все пак не е нужно да се получава някакво страхотно течение отдолу. На един покрив който правих за всеки случай пробих отвори е средата на сечението на ребрата за да циркулира от там нещо. Друг вариант е да се посложи нещо под обшивката която ще е кове отдолу за да има някакъв процеп за вентилация. Все пак не е нужно да сложиш 36бр. Ако толкова те притеснява тури по 2 на скат и спи спокойно.
  • 1
  • 2

Тема "Запитване за отдушници за покрив с битумни керемиди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: