Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
zdravko_dimitrov1986 - специалист
В смисъл тази да я бутнат и нова така ли. :?:
rockwall - майстор
в смисъл, че като се строи ново е добре хората, които го плащат да останат спокойни и доволни, а не още преди етап ТАПА да тръгнат по форуми да се лекуват

тва е все едно нова кола да си купиш, ама гумите, маслото и агренажа да са за смяна - че и по-зле ще излезе като сметка от смяна на масло, гуми и агренаж :?
Dessi2026 - специалист
rockwall написа:
още е топло, може и нова да залее - за негова сметка

така би трябвало да стане според мен

Срамота е нова плоча да й трепериш.

Като гледам не е и толкова много.
Аз имам една такава заварена постройка от тухли с бетонен покрив (панели - около 70м2), който пропуска вода и мисля да я събарям, че не са си правили труда да пускат колони ами директно вурху тухлен зид панелите.

Викнах човек от фирма СЪБАРЯ,КЪРТИ и тн - за 1700 лв ще ми свалят бетона и ще го извозят.

Като гледам твоето не е повече - така че ти си прецени дали си струва да трепериш при условие че и пари си давал.

Все пак е покрив, не под на гараж....
Строителят какво вика???
Честно казано, доста повече от 70 кв. м. е... към 140 е по-скоро, така че не ми се вижда оправдано да се кърти и да се прави наново... Иначе конструкторът ако каже, ще се направи естествено. За сметка на изпълнителя - такъв ни е договорът. Нооо, се надявам да се размине без това.
Сега пак ти погледнах снимките.
Твойта плоча е безгредова - това е малко по рискова ситуация.
На снимките пукнатините са вече замазани и мокри и не може да се види колко са голями. Опиши ги. Викни си и конструктор да я погледне.
Какви са ти подпорните разстояния - мисълта ми е между колоните. Защото тази плоча се носи направо от тях и от шайба, ако има такава изобщо.
А това за бутане е супер краен вариант - много разходи много труд, предполагам, че и част от колоните може да се компрометират при бутаните на плочата и изобщо си е ебало мамата.
Тази плоча предполагам е на доста високо - още идн проблем.
Това е супер краен вариант.
Води си конструктора да я види, може и нищо да и няма.
Арматурата според плана ли е вързана. Стр. надзор идвал ли ти е на плочата да я види.
Поздрави.
mitaka_vk - специалист
Плочата може да е безгредова, но има вероятност да има скрити греди, които са отбелязани на армировъчния план. Затова без много притеснения прави хидроизолацията, ако а по големи пукнатините потърси във разни фирми материали за саниране и укрепване на пукнатините допълнително. Този тип действия имат и цена, но излиза по евтино от премахване на плочата и наливане на нова на нейно място. И както винаги привикай конструктор да направи оценка, тогава ще имаш по голяма яснота как да процедираш нататък.
Те пък скритите греди понеже носят много.
За пукнитини знам, че се използва карбонови нишки.
rockwall - майстор
mitaka_vk написа:
Този тип действия имат и цена, но излиза по евтино от премахване на плочата и наливане на нова на нейно място.
човекът каза, че има договор и няма да му струва нищо, щом не е по негова вина

Варно е, че премахването на плочата може да компрометира колоните, но ако не се прави като хората. Не е задължително да се маха с хилти и боен чук.

Относно изолациите - не знам как давате съвети да си търси хидроизолация за фугите, щом не се знае изобщо на какво се дължат тези пукнатини. Не съм специалист, но .......

Дали вие бихте се съгласили да плащате за НОВА къща с напукана плоча, че и отгоре на всичко и да й търсите после лекове с хидроизолация и мазила :sad: ????

Надявам се, че другите плочи надолу не са такива, че и мен ме хвана страх ...

Дано не звуча лошо, но докато не си наслагал ел.инсталации и покрития, паркети и плочки, вземи полей и долните плочи (тия дето не са проверени от дъжд), че ако прокапят и другите поне да знаеш навреме.

УСПЕХ и късмет

Прикачен файл

1783595_ae9e_625x1000.jpg
1783595_ae9e_625x1000.jpg (120.59 KиБ) Видяна 5206 пъти
rockwall - майстор
какво стана тука ???
emil_v r - майстор
А стига , ще бутате плочата , нали трябва тогава да се бута всичко в България .

Аз пък не съм виждал досега плоча която като се налее горе с вода да не прокапе , нали тогава няма да се правят хидроизолаций .

Махайки кофража дори теоретично няма начин да не провисне ,
( не са с предв.напрегната арматура ... )
и долу се отварят микропукнатини
markk - напреднал
Виждам,че по-горе е питано,но понеже Деси не е отговорила,пак ще повторя-кога е декофрирана плочата?
Мисля,че проблема би се решил с качествена мазана хидроизолация-марки бол.

Тема "Покривна плоча с пукнатини?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: