• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
stenmark - специалист
housedoktor написа:
В Боженци е моя обект сега. Затисна ме лошото време обаче.. :?
Докторе бладзети !!! Боженци това за мен е едно от най -разкошните места в Бългрия!
merakliq - специалист
stenmark написа:
housedoktor написа:
В Боженци е моя обект сега. Затисна ме лошото време обаче.. :?
Докторе бладзети !!! Боженци това за мен е едно от най -разкошните места в Бългрия!
Всяка година, ходя до там - ей така да черпя вдъхновение докато се разхождам, пък и да пийнем и хапнем в някое "ханче". На 17 км e от моя "обект".
Martin.P :2thumbs: следя темата с интерес!
Martin.P - специалист
Да продължа, след известно забавяне.

Отвоювания половин декар нов двор, след поне 40-50 самосвала пръст и две викания за по 2-3 часа на машина за заравняне и трамбоване. Камарите в края ги оставихме за подпълване в случай, че някъде се отворят оврази след слягането на насипа напролет.

Изображение

Изображение

Дъното на плевника също глътна 3 камиона земна маса и нивото беше изравнено с края на вътрешния бетонен пояс:

Изображение

Леко надзиждане на тясната страна на плевника, за да се изравнят нивата на двата дувара, и направа на кофраж за отливане на Г-образен пояс:

Изображение

Изображение
Последна промяна от Martin.P на чет ное 05, 2009 1:04 pm, променено общо 1 път.
Martin.P - специалист
Докарване на ВИК:

Изображение

Изображение

Отливане на стъпки за колоните:

Изображение

И започваме с покрива. Тук не ми хареса никак качеството на дървения материал... но да се надяваме, че след като го импрегнираме и намажем с нещо няма да има проблеми за в бъдеще...

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Поглед от улицата и подпората на ъгъла:

Изображение

И керемидите(Тондах) са вече тук:

Изображение
Martin.P - специалист
Започваме покриването:

Изображение

Изображение

Изображение

В ъгъла оставяме място за изграждането на комин в последствие:

Изображение

Изображение

Изображение

И покрива е почти готов:

Изображение
ArturDent - Почти Безобиден
Абе "докарването на вода", не е ли малко плитичко? Няма ли да замръзне?
Martin.P - специалист
Ами тръбите са вкопани на 60-70 см. под земята ... надявам се да няма проблеми през зимата.
шоп - майстор
60 см-според мен няма да имаш проблем
аз правих една поливна система за тревата и там копах 40-50 см. И няма проблеми вече 4-5 зими. Е 60-70 е по-добре, но при мен трябваше 60 линейни метра да копая и поикономисах :?
ArturDent - Почти Безобиден
На снимката изглеждаха по-плитко. В нашия край разчетите са, че всичко до 50 см замръзва - и наистина е така. Моята вода я копахме на 1-1.20 м, ама с багер. Па и ша е по-ладна лятото.

С отпадните (фекалните) води няма проблем поради естеството на веществото. :-D
Martin.P - специалист
При нас излезе голям камънак ... с голям зор се копаеше, та го направихме до границата на минималните изисквания. И аз се надявам да няма проблеми. Пък и в края на краищата много рядко ще се ползва зимата, тъй, че може би ще и удряме кранчето още в предната шахта на водата за там. Предния двор са го ползвали за харман едно време, и тоя камънак как са го заравняли тогава хич не ми е ясно. :-D
Последна промяна от Martin.P на пет ное 06, 2009 4:07 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "От стар Плевник - Стая за гости" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: