Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.

Бихте ли си построили къща от термоблокове

Анкетата завърши на чет фев 11, 2010 8:34 pm

26%
да бих си построил
14
19%
по принцип бих но знам твърде малко за тях
10
6%
не защото не е подходящо за нашия климат
3
13%
категорично не
7
37%
искам да науча повече за тези къщи
20

Общо гласове: 54

mitaka_vk - специалист
Я първо почни разясненията от нивото на рпоектант конструктор. Щото още са на нивото ... вдигна рамеве и каза "то е даради земетръса"...
Защото първо действие ще ти наблъска бетон колкото за обикновенна стена барабар с армировката, зяряде земетръса разбира се. Второ ще мига на парцали щото изобщо не го интересува системата и няма да си направи изобщо труда да вникне в системата, и най накрая ще си вземе парите.
Такива термоблокове има доста опитват се да пробият, ама я помисли като ги комбинираш със стандартното леене на бетон къде ще му излезе сметката, това най вече ме притеснява че дори и да имаш желание да го направиш по този начин, веднага ще те спрат щото някой не може или не иска да се научи да го смята по този начин че да стане изгодно като система.
Също се обръщам и към търговската част, не може всичсите да са търговци при запитване за една стена да се направи както трябва та дори и с препроектиране на детайла аз получих оферта за цяла къща без препроектиране на детайла, и като се направи сметка цената хвръкна до небесата. Затова въпросаза тази стена още висящ. Аз съм много за да се направя детайла с тези блокове, ще ми спести много неща, за момента единствено цената ме възпира за момента.
Iliev Labs - специалист
mitaka_vk написа:

...Също се обръщам и към търговската част, не може всичсите да са търговци при запитване за една стена да се направи както трябва та дори и с препроектиране на детайла аз получих оферта за цяла къща без препроектиране на детайла, и като се направи сметка цената хвръкна до небесата. Затова въпросаза тази стена още висящ. Аз съм много за да се направя детайла с тези блокове, ще ми спести много неща, за момента единствено цената ме възпира за момента.
Искам да си приобщя балкона, примерно...
Колко ще ми струват матерялите. Ще си го правя сам. Без никакво разрешително и проектанти...
rumeniak - специалист
Момчета, за неща като преграждане на балкон и направа само на една стена е нерентабилно. Рентабилно би било за строеж над 75 кв м.
mitaka_vk - специалист
Сега нерентабилно е, когато на стена и строеж имаж по проект определена дебелина на стената, ипределени начини на свъзване на армировките определено количество бетон и така нататък, и към него прибавиш тази система. Ако обаче опирайки се на тази система се окаже може да се намали дебелината на стената, да сложиш по малко количество армировка, по малко бетон /защото например дебелините на стените са налени. Съответно от към труд спестяваш доста спестяваш кофражи и доста други дейности може и да има икономическа изгода.
Но както казах при желание от моя страна дазаменя едното изпълнение с друго, без да се променят параметрите на съответния детайл, не излиза изобщо изгодно даже е в пъти по скъпо отколкото конвенционалния начин.
Защото да се казва изпълнение само на детайл е неизгодно ами само ако се прави цялостна сграда е малко нелогично, за пример ще ти дам как всички се хвърлиха да правят блокове с малки кутийки наречени апартаменти вместо къщи защото къщите не били изгодни. Затова в момента всичко се бута в апартаменти в градските гета вместо да си живее живота в някоя китна къщичка в обособени предградия на един голям град.
rumeniak - специалист
Здравейте отново,

Този тип строителство е отличен за хора които не разполагат с време и торба пари. предимствата са
1. Няма какво да изгние в нея (дървения)
2. Гаранцията и е 150 години
3. Малки енергийни нужди ( 3-4 киловата в най сттудените дни за 100 кв.м.
4. Бързо построяване ( 3 месеца максимум)
5. С един удар 3 заека (строител,надзорник и конструктор)
6. Цената. Ниската цена идва от спестеното търчане за тухли за майстори за надзорник за общини и така нататък.

Завършвам с това че само който не е видял и пипнал не може да повярва че има такова нещо. Каня всеки който иска да го види да ми пише на лично.
n.nikoloff - специалист
rumeniak написа:
..... 1. Няма какво да изгние в нея (дървения) ...
Айде да не влизаме пак в спорове - писали сме достатъчно и пак да се пишат глупости не е коректно. Рекламирайте си технологията, но по достойнства, ако въобще има, а не по начина да търсите под вола теле за другите технологии и да поднасяте информацията манипулативно!!! Пък и не знам каква е тази мода да се генерират теми с едно и също съдържание и с едни и същи писания и нищо ново. А пък да се правят две еднакви теми "Важни" ми е също непонятен. Очаквам скоро и тази да стане, въпреки, че нищо важно няма в нея.
Аре със здраве!
Justy - майстор
Румба, великият Балзак има такава мисъл:

Обичат ли ни жените - те ни прощават всичко, дори и нашите престъпления, не ни ли обичат - не ни прощават нищо, дори и нашите добродетели.

Казвам го, за да не чакаш реално отношение към действителните качества на продукта и технологията.
Сега ще почне един вой, пък и ще долети един дето няма нищо общо с темата, ама ей тъй - да си изпроси нещо.
За всички, които подходиха добронамерено към темата :prost:
georgebg - специалист
защо трябва да се рекламира като нова и едва ли не "космическа" гениална , върхова технология и да се посочват само плюсовете, а нищо не се казва за минусите.
Ето няколко въпроса за размисъл
- за едноетажни бараки може и да става , а при 2 или 3 етажа как стои въпроса - само за пълнеж в стените ли ще се ползва или... и ако е така нека се рекламира като такъв - пълнеж
- инсталациите особено ел. къде ще се полага и с този стриропор не е ли опасно впоследствие ... и колко по-скъпа ще излезе инсталацията ако трябва да я обезопасим напълно.
- нееднократно се коментират вредните емисии излъчвани от всички полистрирени и засега си казвахме "слава богу че поне е навън" а тя сега каква става ...
- един колко си см стиропор и еди колко си см. бетон - тука само на мен ли ми убегва колко ще е общата паропропускливост на стената и ако се ползва лек (пено и др.) бетон то тогава пък къде отива якоста

Всичко това ми прилича да не кажа на един термос че може и да е малко пресилено но ми приляга едно към едно с хладилна камера и в този ред на мисли ок - ще го отоплим с една духалка ама ще ни стигне ли кислорода за да доживеем докато сутрин тръгваме на работа та да се обмени въздуха при излизането от къщата, след което да започнем да топлим пак въздуха..

Иначе няма равно в система направи си сам - то и затова много "специалисти" мераклии се появиха да "работят по тази върхова технология" ...
jekasus - майстор
georgebg написа:
защо трябва да се рекламира като нова и едва ли не "космическа" гениална , върхова технология и да се посочват само плюсовете, а нищо не се казва за минусите.
Ето няколко въпроса за размисъл
- за едноетажни бараки може и да става , а при 2 или 3 етажа как стои въпроса - само за пълнеж в стените ли ще се ползва или... и ако е така нека се рекламира като такъв - пълнеж
- инсталациите особено ел. къде ще се полага и с този стриропор не е ли опасно впоследствие ... и колко по-скъпа ще излезе инсталацията ако трябва да я обезопасим напълно.
- нееднократно се коментират вредните емисии излъчвани от всички полистрирени и засега си казвахме "слава богу че поне е навън" а тя сега каква става ...
- един колко си см стиропор и еди колко си см. бетон - тука само на мен ли ми убегва колко ще е общата паропропускливост на стената и ако се ползва лек (пено и др.) бетон то тогава пък къде отива якоста

Всичко това ми прилича да не кажа на един термос че може и да е малко пресилено но ми приляга едно към едно с хладилна камера и в този ред на мисли ок - ще го отоплим с една духалка ама ще ни стигне ли кислорода за да доживеем докато сутрин тръгваме на работа та да се обмени въздуха при излизането от къщата, след което да започнем да топлим пак въздуха..

Иначе няма равно в система направи си сам - то и затова много "специалисти" мераклии се появиха да "работят по тази върхова технология" ...
Така преди години говориха за YTONG.
Justy - майстор
Чукча трябва първо читател, пък после писател!

Тема "За и против къща от термоблокове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: