• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
mitaka_vk - специалист
Да им се чуди човек на римляните дето са зидали доста с тухли а не с кирпич, че от време на време и бетон са ползвали :-D
С ме тална конструкция може и да стане, за термомоста просто ще ползваш по дебела топлоизолация, само че тоя метал нещо не е много пожароустойчив, и след определена температура става като локум. А изолацията за пожароустойчивост на метала е или бетон отвън или е преклено скъпа за да си прави труда човек да я направи.
torbalan - Дървен философ
нагазваш в дълбоки води с тая пожароустойчивост...

ако нещата са докарани до там, че метала да стане на локум, от къщата няма да има нищо останало...
mitaka_vk - специалист
Ами някъде бях чел че над 500 гр стоманата губи свойствата си, а пък при един пожар температурите са доста над тези 500. Я си задайте въпроса защо повечето такива конструкции /халета със стоманена конструкция/ имат една доста стабилна спринклерна инсталация.
torbalan - Дървен философ
стига, стига...
не само, че нагази, ами се и укаля....

къде видя хале със спринклерна инсталация ?))))
jekasus - майстор
Изображение
Български вариант за пасивна къща.
mitaka_vk - специалист
torbalan написа:
стига, стига...
не само, че нагази, ами се и укаля....

къде видя хале със спринклерна инсталация ?))))
Е па щи кажим по известните , Метро, Била и други подобни. Съответно доста логистики също.
n.nikoloff - специалист
Колеги, залитнахме в друга посока. Няма смисъл да се говори за пожар. Има ли пожар е без значение в каква къща си. Всичко отива на кино. Важното е да се измъкнете навреме, а пък другото...
mitaka_vk - специалист
В общи линии мисля че стоманената клетка не е много за предпочитане за жилищно строителство
jekasus - майстор
mitaka_vk написа:
Ами някъде бях чел че над 500 гр стоманата губи свойствата си, а пък при един пожар температурите са доста над тези 500. Я си задайте въпроса защо повечето такива конструкции /халета със стоманена конструкция/ имат една доста стабилна спринклерна инсталация.
ППР и ПВЦ- тръби също няма да издържат на 500гр. , значи да не ги ползваме? А спринклерна инсталация всички обществени сгради трябва да ги имат, не само метални.
mitaka_vk - специалист
jekasus написа:
mitaka_vk написа:
ППР и ПВЦ- тръби също няма да издържат на 500гр. , значи да не ги ползваме? А спринклерна инсталация всички обществени сгради трябва да ги имат, не само метални.
Ами ако не си забелязал в повече сгради на запад предпочитани канализационни тръби са чугунените за ВКК.

Само дето разликата е че при металните сгради носещите елементи са направени от метал и при евентуален пожар нямаш къща.

ПП До сега не съм видял изгоряла ППр тръба пълна с вода, но за сметка на това съм виждал какво представлява металната конструкция на изгоряла къща от този тип :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Пасивна къща изпълнена с метална конструкция" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: