Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
сола 180 - специалист
Артъре стига се прави на малък!!!!

Първо защо не си направиш затворен тип парното и да зае.еш тоя раширител?????????

Второ как ти огромни човече ще минаваш през 70x70(предполагам ще се свие отвора малко)

crusader
Защо не си купиш една сушилня ми караш жените да се мъчат??????
ArturDent - Почти Безобиден
n.nikoloff и аз съм си го мислил тоя вариант. Да кажем че аз ще съм внимателен (като слон в стъкларски магзнин). Но си мисля и за строителите, дето ще слагат покрива - и те ще стъпват върху тая топлоизолация :x

сола 180, тия 80х80 ти ги говоря чисто, зидарския отвор е 90х90. А и 70 см да е - ще мина все пак в много домове (включително и в къщи) има такива врати, и все пак минавам ;).
За парното, твърдо съм решил да е отворена системата. За мое успоковение. Знам че и тя може да гръмне. А все пак в подпокривното пространство ще трябва да се влиза, дори и да няма нищо. А ако се завъдят мишки - ще разбивам плочата ли, че да се кача?
n.nikoloff - специалист
ArturDent написа:
n.nikoloff и аз съм си го мислил тоя вариант. Да кажем че аз ще съм внимателен (като слон в стъкларски магзнин). Но си мисля и за строителите, дето ще слагат покрива - и те ще стъпват върху тая топлоизолация :x
А защо трябва да я монтираш преди покрива???
schuldiner - майстор
Артър, защо не искаш стандартна армирана замазка? Около разширителния съд няма ли да хидроизолираш - някакви плочки, сифонче...? Ще ти е трудно без "масивен" под.
Сякаш най-добре звучи да си наредиш изолационните панелки, да заталпиш, а някой ден като ти дойде вдъхновението, да направиш и замазката.
n.nikoloff Виж в дъното на снимката - имам обратни греди, и като се сложи покрива доста трудно ще се провре човек между тях и покрива, за да слага изолацията. Може би ще го търся да е тънък като глист ;)
А и ако реша сложа някави плоскости (ОСБ), върху които може да се стъпва, трябва да са качени на тавана преди покрива. Просто след това няма от къде да ги навра.

schuldiner - стандартна замаска, това значи вар, киреч,... парички.

Може би там където няма да се влиза(нормално) ще направя някава стандартна изолация, а в средната част (по-високата) , ще хвърля няколко листа ОСБ, и ще ги примъквам напред назад ако се наложи. Това е вариант на предложението на n.nikoloff.
schuldiner - майстор
Да бе, разбрах, че на финала парите не стигат. Така и така ще слагаш ТИ, много ли идва да пуснеш и скарите, да си замажеш само на подхода към резервоарчето (десетина квадрата примерно), а останалото - като си поемеш дъх. Хич да не ти пука, че щяла да се прекъсне замазката нова/стара!

ПП Между другото, ако наистина има вероятност да ти се завъдят мишоци, не оставяй дълго време изолацията непокрита. Вата, ЕПС, ХПС - всичката я обичат гадовете! А още по-зле е да я оставиш "куха", покрита с ОСБ... Плоскостите никак не им пречат, но под тях се чувстват по- сигурни. Циментовите разтвори са единственото, което дава някаква гаранция, че ще се ограничи достъпът на гризачи (ама не е 100%).
ebahti - майстор
Artur...ти си грамотен човек,нареди ватата м/у гредите на покрива и я затвори с ламперия,същото направи и по стените на тавана ако искаш да затвориш цикъла..........ако непременно държиш на пода -освен фибран и 4,5см замазка над него друг вариянт нема
leoncho - специалист
n.nikoloff написа:
Ватата не е хигроскопична.
Не е така.
Ватата е хигроскопична,знам го от собствен опит. :cry:
Ако не вярваш потопия във вода и ще видиш.

А на въпроса на Артур-Тани добре ти е казал,че най-доброто решение е вата.И недей да пестиш,колкото повече толкова повече :-D
Влагата от въздуха не е страшна,виж друго е ако ти прокапе покрива или ти кипне разширителния съд.Предполагам за него ще има някакъв дренаж.
А ватата може да я сложиш и при направен покрив,тя не е твърда като стиропорите.Тъй като няма да ходиш по цялото подпокривно пространство и няма да го ползваш постоянно, не е нужно и да слагаш каквито и да е скари и талпи.
leoncho - специалист
ebahti написа:
Artur...ти си грамотен човек,нареди ватата м/у гредите на покрива и я затвори с ламперия,същото направи и по стените на тавана ако искаш да затвориш цикъла
И тогава ще има едно прекрасно отоплено подпокривно пространство.
Добреде вата, вата, ОК.
Тая вата само я нахвърлям отгоре и я оставям? Не се ли покрива с нещо?

Ебахти, е чак пък и между гредите (на покривната конструкция) няма да слагам. Че и ламперия - кой ще я гледа мишките ли? Май си пропуснал - тавана е необитаем.

П.П. Не се притеснявайте за разширителния съд. Той е точно над мокро помещение и ще има нещо като дренаж...

Тема "Топлоизолация на таван (на която може да се стъпва)." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: