• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
FMaster - специалист
housedoktor написа:
С 30 лева импрегнирах цяла къща . не го намирам за скъпо ,но вие си знаете .Апропо ,има и още по евтин вариянт от маслото,за който са ми говорили стари майстри-конска урина Избора си е ваш-аз си ползвам импрегнанти
за 30 лв .... божеее и то цяла къща, е тва майстора си е майстор :shock:
Явно имам много да уча още ... за следващия ми обект с импрегниране ще те потърся, ще ми спестиш няколко стотин лв. и то само от импрегнатора :roll:

Сори за спама , ама не се въздържам ... :-D
Последна промяна от FMaster на ср май 05, 2010 5:51 pm, променено общо 1 път.
FMaster - специалист
Колега импрегнирай си гредите с прегорялото масло спокойно, само да е преди монтажа и ги остави няколко дена да са насухо и навън и повече никога няма да ти мирише. Дори и без да го направиш пак не мирише стига да не прекалиш с импрегнирането ... една ръка с четка е напълно достатъчна ... дървото си поема доста навътре и няма да има остатъчна миризма.
housedoktor - майстор
На колегата с архаичните методи за импрегниране: 1 кг импрегнант е достатъчен за 50 кв м дърво.Надявам се не импрегнираш и зидарията ,или къщата ти е с няколко декара покрив.А ако концентрираш малко импрегнанта обработеното дърво става трудно запалимо.Дали и с обработеното масло е така?.Друг път се въздържай да се изказваш неподготвен.
Стефан - майстор
kol-4o написа:
Здравейте на всички.На няколко места срещнах имрегниране на дървесина с изгоряло масло,та въпроса ми е -не остава ли мирис на масло в материала (гредите)след като се нагреят от слънцето??Защото такава ми е идеята за импрегниране. И след като облека с OSB,да не остане мирис?
Каква е целта на цялото това упражнение?
vlad0 - специалист
Здравейте колеги, понеже сега почваме покрива и мен ме мъчи същият въпрос. Препоръчайте ми импрегнант от който сте доволни. housedoktor, ще съм благодарен ако и ти споделиш какво ползваш.

Поздрави
taran - специалист
Стефан написа:
kol-4o написа:
Здравейте на всички.На няколко места срещнах имрегниране на дървесина с изгоряло масло,та въпроса ми е -не остава ли мирис на масло в материала (гредите)след като се нагреят от слънцето??Защото такава ми е идеята за импрегниране. И след като облека с OSB,да не остане мирис?
Каква е целта на цялото това упражнение?
Обикновенно,целта е да не ги папат буболечките и да не изгние на втория месец.Още,повече,че като не ги види (облечени с ОСБ или гипскартон) гредите,Ше разбере ,че са се СКапале,кога паднат.

ПП и аз бих искал,някакви марки и т.н на разните импрегнанти.Ако ми се наложи да мажа нещо,да знам с какво...
FMaster - специалист
housedoktor написа:
На колегата с архаичните методи за импрегниране: 1 кг импрегнант е достатъчен за 50 кв м дърво.Надявам се не импрегнираш и зидарията ,или къщата ти е с няколко декара покрив.А ако концентрираш малко импрегнанта обработеното дърво става трудно запалимо.Дали и с обработеното масло е така?.Друг път се въздържай да се изказваш неподготвен.
Нали ти казах ... следващия ми обект в който имам за импрегниране е твой, ще ти платя по твойте разценки и имаш 30лв. за импрегнатор.
:? 1кг./50кв.м.=20гр./кв.м. по твойте приказки ... :? :shock: :-D :lol:

Една греда от 6 метра с дебелина 16см. е приблизително 4 квадрата ... повече к'во да ти смятам ... мисля се излагаш!
Горките ти клиенти!
Аз не ползвам прегорели масла а само скъпи и качествени импрегнатори с които също се оцветява дървото в желания цвят. Пнякога стигаме и до три ръце, зависи от самото дърво и след което се лакира!
Повече няма да коментирам в темата, че я омазахме ... майсторе Потър ! :lol:
Без лоши чувства, аман от "математици" в строителството !!!
housedoktor - майстор
Та колко греди 16 на 16 има в една къща с дължина 6 м? А ти ако искаш импрегнирай и с амброзия,щом има кой да плаща.
ето ти калкулаторче . Има различни степени на разреждане от 1:1 до 1:10
http://www.bochemie.bg/cat_10616/article25041.aspx
И можеш да намалиш арогантният тон ,защото колкото стари къщи съм реставрирал,ти толкова врабчета не си виждал .Ади със здраве
kol-4o - специалист
Благодаря на всички които се включиха.Явно темата на вълнува само мен.Метода може и да е архаичен,но понеже го срещнах във форума,за това попитах.Колкото до импрегната Bohemit,ако е истина това което се пише,си заслужава.Ще избера.Благодаря още веднъж.
solo5 - майстор
FMaster написа:
Една греда от 6 метра с дебелина 16см. е приблизително 4 квадрата ... повече к'во да ти смятам ... мисля се излагаш!
има още малко сметки за правене :-D
16cm = 0,16m
a=0,16m
b=0,16m
c=6,00m
кубатурата е V=a*b*c=0,16*0,16*6=0,1526 куб.м.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Имрегниране с масло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: