Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
vipltd - специалист
Софийския бетон може.Другаде по света не.Не може да го покриваш с найлон и да го поливаш.
Плочата ако я държиш 3 дни под полиетилен и след това я поливаш кел файда.
crez - майстор
В момента наливат на "Кръста" мини и виж. Плочите са дебели 0.6-0.8м. Сигурно инжинерите ръководителите на обекта са пасли свинете когато са учили за бетона и нишо не разбират от бетон. :lol: Виждал съм и в Германия тази технология.
complast - специалист
Има химикал дето спира изпарението,другия чамъм е с полиетилен.
Яро - помощник
За предпочитане я залей след обяд. Приготви няколко стари одеяла, завиваш я и поливаш и си ти.Може и полиетилен.
KATANS - напреднал
Благодаря за отзивчивоста ви!Майсторите които ми строят в момента ми казват да взема една пръскачка дето поливат райграса и да я пущам през час два.Дори и да се напука тук там не било страшно.Някой ползвал ли е пласификатори за забавяне на втвърдяването?Имали найстина някъкъв сериозен ефект от тях?
velsi - Почетен майстор
KATANS написа:
Някой ползвал ли е пласификатори за забавяне на втвърдяването?Имали найстина някъкъв сериозен ефект от тях?
Мой познат ми показа миналото лято замазка, без нито една пукнатина и ми издаде тайната: използвал е точно такъв препарат за забавяне на втвърдяването. Та отговора на въпроса е: да, ефект има.
KATANS - напреднал
Майсторите нещо се оакаха.Днес почнаха да свалят кофража на колоните и една остана празна точно под плочата около 10см.е прекъсната .Въпроса ми е какво се прави в такъв случай освен че не се плаща на майсторите докато не си свършат работата.Каква е технологията при такъв проблем?
peter_m - специалист
KATANS написа:
Майсторите нещо се оакаха.Днес почнаха да свалят кофража на колоните и една остана празна точно под плочата около 10см.е прекъсната .Въпроса ми е какво се прави в такъв случай освен че не се плаща на майсторите докато не си свършат работата.Каква е технологията при такъв проблем?
Пълниш празното с бетон, какво можеш да направиш ...
FMaster - специалист
Аз бих ги накарал да срежат арматурата в горната част на празното място, щом е толко близо до пода (10 см.), да я превържат (арматурата на заготовките) наново, да я кофрират и да я излеят за тяхна сметка разбира се ... :x :x :x :lol:

Тема "ПИТАНЕ ЗА ПЛОЧА" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: