Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Transporterr - специалист
има добавки за водоплътност които се добавят в варовия разствор, ако го минеш и шпакловаш с теракол или друга основа и после някаква минерална мазилка ще стане екстра.Е това в случай че не се напуква непрекъснато, тогава няма спасение :cool:
nihonjin написа:
Миналата година мазах.

1. изчуквам нестабилна стара мазилка - при мен повечето падна.
2. грундирам с дълбокопроникващ грунд
3. замазвам/шпаковам с лепило за плочки за външна употреба като слагам мрежа.
аз нещо не си представих тухлен комин измазан с теракол. каква ли рошава гарга ще е :)
nihonjin - специалист
satansho написа:
аз нещо не си представих тухлен комин измазан с теракол. каква ли рошава гарга ще е :)
Маже се с метална маламашка; като шпакловка, не с мистрия. Ако комина е много неравен - две ръце. Може и да го загладиш (дречкосаш) с парче Фибран, както се прави класическата фина мазилка. Въобще, става идеално.
mirk - майстор
Комина като изчистя полупадналата мазилка ще остане на голи тухли, с теракол ще стане много дебело и незнам да ли ще е стабилно :?
Красотата и визията не ми е такъв проблем, важното да е здраво и да не се катеря през година две да го измазвам отново.
PLOCHKATABG - специалист
mirk написа:
Комина като изчистя полупадналата мазилка ще остане на голи тухли, с теракол ще стане много дебело и незнам да ли ще е стабилно :?
Красотата и визията не ми е такъв проблем, важното да е здраво и да не се катеря през година две да го измазвам отново.
Само "теракол' не е добре, лепилата не понасят големи дебелини.
Аз как бих го направил:
След като си свалил старата мазилка, тухлите отдолу се мокрят обилно, трябва да попият няколко пъти, много важно условие.
После си правиш шприц: 1x1x1 цимент, пясък, хубаво лепило за плочки-не за зидане. Гъстота като айран, с метличка се топи и с изпръсква навсякъде, става и с баданарка.
Изчакваш да изсъхне, на другия ден се измазва с варо-циментен разтвор, на една кофа не повече от 2 мистрии. След като се измаже, отгоре се шпаклова с флексово лепило, или циментова шпакловка, за запечатване на мазилката, лично на мен циментовата шпакловка не ми допада, защото се работи малко по кофти от лепилото.
Накрая едно мече с фасаген и скоро няма да ти се налага подобна операция.
пп
най отгоре, ако имаш възможност заложи по малко тръба 5-10 см да се показва от комина, за да не "ближе" огъня директно мазилката, а и с тръбата ще може да се получи много качествено замазване отгоре.
mirk - майстор
Общо взето добре звучи, грундиране (шприц), хоросанова мазилка и шпакловка теракол, боядисване :?
Кое е една кофа и кое е две мистрии.
Мисля изобщо да не ползвам вар а от тия пластификатори за които споменах по горе и циментова замазка, щото варта в момента половината е изпадала и се е събрала в улуците :-D Или ако не мога да намеря такава гадост минавам на готова хоросанова мазилка на циментова основа в торби.

Огъня, доколкото има огън, няма как да ближе мазилката щото отгоре има отлята циментова плоча която също е поразбита и ще трябва да оправя.
Армагедон - специалист
Плочка много ти е сложна технологията. като смятам три дни ще трябва да"клечи "на покрива. Бая керемиди ще дадат фира :shock: Пък и незнам дали има между нас такъв лаик да нанася теракол директно върху тухлена зидария .....
ПП - иначе голяма част от мненията ти са верни и на мен лично ми допадат :supz:
PLOCHKATABG - специалист
mirk написа:
Общо взето добре звучи, грундиране (шприц), хоросанова мазилка и шпакловка теракол, боядисване :?
Кое е една кофа и кое е две мистрии.
Мисля изобщо да не ползвам вар а от тия пластификатори за които споменах по ...
Нямам становище за пластификатори и каква работа вършат, може и да са добри, нямам идея.
Това което аз предлагам, е готов хоросан на торби от 20 кг, готов за употреба, струва 2 лв плика. На един плик се слагат не повече от 3-4 мистрии цимент или на едно пластмасово кошче-2 мистрии цимент.
PLOCHKATABG - специалист
Армагедон написа:
Плочка много ти е сложна технологията. като смятам три дни ще трябва да"клечи "на покрива. Бая керемиди ще дадат фира :shock: Пък и незнам дали има между нас такъв лаик да нанася теракол директно върху тухлена зидария .....
Е това е начина на здраво полагане, всеки един грунд му трябва поне 1 ден, преди да правиш нещо върху него, независимо какъв е грунда. След като е измазано, което става за около половин-един час, и ако времето е добро, след 2-3 часа може да се пристъпи със шпакловането.Какво да направя, че всеки процес си има начин на полагане, иначе колегата след 2 зими, пак ще обира от улуците мазилка.
Това за тухлата и теракола не го разбрах.
mirk - майстор
Керемидите не са проблем, отписани са и ще ги сменям. :)

Какъв е тоя хоросан за 2лв торба 20кг :? много ефтин да не е само боядисан пясък.
PLOCHKATABG - специалист
mirk написа:
Керемидите не са проблем, отписани са и ще ги сменям. :)

Какъв е тоя хоросан за 2лв торба 20кг :? много ефтин да не е само боядисан пясък.
Може и да се намери и на 1.80 лв. :-D , няма проблеми, толкова си струва.
100лв. 1 тон.

Тема "Измазване на комин ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: