Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
PIP - майстор
Летви ще ти отидат по-скоро 3 кубика с фирата - 250лв е кубика, не ‘наръч’ летви)

Импрегнирането – ами ти си решаваш. Ако не сменяваш греди и челни дъски и не живееш непосредствено под него не виждам много смисъл да импрегнираш само старата ламперия. Иначе винаги е по-добре да ги пръснеш, ако не те бърка.
Crafty - специалист
PIP написа:
Летви ще ти отидат по-скоро 3 кубика с фирата - 250лв е кубика, не ‘наръч’ летви)

Импрегнирането – ами ти си решаваш. Ако не сменяваш греди и челни дъски и не живееш непосредствено под него не виждам много смисъл да импрегнираш само старата ламперия. Иначе винаги е по-добре да ги пръснеш, ако не те бърка.

Ами не ме бърка особено май... още стотина лева и ще стане, а работата не е много - 3 часа с пистолета..

Абе то уж нищо не е скъпо, пък като теглиш чертата и заминали 3 бона, а поне за мен това не са стотинки...

Гредите и дъските са в идеално състояние - неизметнати и здрави. Ако и тях трябваше да сменям - щях да фалирам напълно.
mirk - майстор
Veltitech го купих от дистрибутор на официалната цена от сайта на Брамак - 1.62лв./кв.м. Летвите си ги сметнах на линенен метър - 2000 керемиди с ефективна ширина за керемида Стралджа Фландрия 0.2м 2000х0.2=400л.м купих 6 пакета (2х3см) по 20летви по 4метра или 480 линейни метра. Дори и да не стигнат ще си взема още, това е най малкия проблем, пакета е 15лв.

До тук керемиди за половината къща, дървен материал и фолио - 1500лв за 140кв.м покрив.
Масторите искат по 15лв - 2100 само за работата :axe: няма да стане :-D
Crafty - специалист
mirk написа:
Veltitech го купих от дистрибутор на официалната цена от сайта на Брамак - 1.62лв./кв.м. Летвите си ги сметнах на линенен метър - 2000 керемиди с ефективна ширина за керемида Стралджа Фландрия 0.2м 2000х0.2=400л.м купих 6 пакета (2х3см) по 20летви по 4метра или 480 линейни метра. Дори и да не стигнат ще си взема още, това е най малкия проблем, пакета е 15лв.

До тук керемиди за половината къща, дървен материал и фолио - 1500лв за 140кв.м покрив.
Масторите искат по 15лв - 2100 само за работата :axe: няма да стане :-D
Със сигурност няма да се гърча на покрива сам, но мразя да ме ловят с бастун, вместо кукичка... Благодаря за инфото, много ми помогна! Ще кача снимки, като започнат нещата..
reevil - специалист
Каквъв е смисъла пр необитаем покрив да се правят толкова галимации-дъски, мембрани и скари.
Моя покрив ще прави 50г и е направен като върху гредите/мертаците/ директно са сложени шипки и цигли. Нямам проблеми с изгнил материал, а и така ако имам пукната цигла се вижда и се подменя ;)
Живот и здраве в близко бъдеще ще го преустройвам, но мисля пак по този начин да го направя със старите цигли дори. Така има по-добра вентилация и си мисля, че е по-добре за дълговечността материала.
mirk - майстор
Смисъла е че тавана е гредоред и всеки теч го виждам в стаите :lol: за една зима таваните стават на петна като географска карта :lol:
Crafty - специалист
mirk написа:
Смисъла е че тавана е гредоред и всеки теч го виждам в стаите :lol: за една зима таваните стават на петна като географска карта :lol:
Слава Богу, нямам такива проблеми с покрива - дори в момента не тече.
Но покрива ми под керемидите е с обшивка и наистина не се вижда коя керемида е заминала. Аз ги претърсвам 2 пъти годишно.
Всъщност съм се хванал да го ремонтирам, защото при много силен дъжд се вижда, че капе от стрехата или по-точно от обшивката й отдолу. Това няма как да не се отрази и на дървото с времето. Преди не беше така - от миналата година започна. Проверих керемидите - изглеждат здрави, но на места си тече...
danovsky - специалист
Е**ти цените!!!!Вие ме убихте!!Май съм се прекарал,моя си го правих сам и излезе малко над 5000лв.за 110кв.Сменил съм повечето ребра,по-голяма част от дъсчената обшивка,сачак,челни,обшивки на два комина улуци и керемиди.Абе парите са повече ама бележките за дреболиите ги хвърлях ,че не ми се смяташе.Добре ,че сметката ,която си бях направил я умножих по 1.5 та стигнаха стотинките. :lol:
Crafty - специалист
danovsky написа:
Е**ти цените!!!!Вие ме убихте!!Май съм се прекарал,моя си го правих сам и излезе малко над 5000лв.за 110кв.Сменил съм повечето ребра,по-голяма част от дъсчената обшивка,сачак,челни,обшивки на два комина улуци и керемиди.Абе парите са повече ама бележките за дреболиите ги хвърлях ,че не ми се смяташе.Добре ,че сметката ,която си бях направил я умножих по 1.5 та стигнаха стотинките. :lol:
Преди и аз ги хвърлях тези бележки.. после се оказа, че малките хартийки генерират суми от порядъка на 15-25% от целия бюджет.

Колко време го прави този покрив? И на него ли си се учил или с това се занимаваш?
mirk - майстор
Като гледам майсторлъка на предишните ми майстори редили керемидите преди 15 години :axe: съм склонен да се уча на моя си покрив. Не е кой знае какво да се покрие с фолио, да се наковат летвите и да се подредят керемидите. Като знаеш че го правиш върху главата си няма да си оставиш ръцете. Гадовете взимат скъпо щото покрива не е най удобното място за работа и всеки не се навива да се качи.

Тема "Хидроизолация под керемиди? Моля за съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: