• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
шоп - майстор
За прокапване...зависи как обшиеш комина.

за грозно... виждал съм много комини излизащи от билоти и според мен не са грозни. Това е чисто субективно виждане.

Само в никакъв случай не накланяй комина, не му прави чупки и продие глупости. Колегите ти казаха, ще се запушва, а аз ще добавя, знаеш ли как се чисти такъв с гюле? Почти никак.
stenmark - специалист
Благодаря за мненията за комина и ги приемам т.е. ще прекъсвам билото! За колоните и прочие някакви други мнения?
stivemaster - майстор
Я чакайте сега да се разберем ,колегата говори като че ли за грешка която води комина точно в билната столица и сега казва че ще я прекъсва . Това е груба грешка , вземи си преходни коминни тела - бетонни ,ако ти е единичен комина и от втория етаж все едно го намаляш от двоен на единичен в посока на проветривия скат , си изместваш комина и готово.Преходните тела ги слагаш второ и трето , а в четвъртото предвиждаш ревизионна розетка.
lbi
stenmark написа:
Благодаря за мненията за комина и ги приемам т.е. ще прекъсвам билото! За колоните и прочие някакви други мнения?
О, каде си бил мой човек? :shock: :o
Да ти дам съвет за колоните!
Налей си отделно колоните и после гредите в случая поясите искаш да кажеш по тухлената зидария понеже си без плоча нали така? После внимателно наливай поясите и заглаждай, ако е с помпа да пуска леко бетона да не го изсипе бързо и да му кажеш на помпаджията да го пусне рядък бетона, че няма заглаждане после! Ако са ти малко кубиците бетон хвани хора и го налейте на ръка и пак ти казвам да е РЯДЪК бетона, че няма заглаждане, иначе става и на веднъж да се налеят колони и греди, но не знам дали ще се справиш със заглаждането! Кумина го пусни над билото, че ще береш ядове, като почне да връща и си намажи покривната конструкция с корабно масло или лак! УСПЕХ :) ще ти отговоря и в другия фором
  • 1
  • 2

Тема "колони и греди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: