Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
schuldiner - майстор
Вчера пак присъствах на полагане на такава пяна... Има малка разлика с клипчето от Тубата, ама пак е яко.
На пръв поглед изглежда скъпо, но зависи как се смята. Ако се калкулира времето, консумативите и цената на труда за ХПС, става друго. А преимущества има много, особено върху хоризонтална основа. Например водонепропускливост (важно е за етап "груб строеж"), непридирчивост към основата (лепенето на ТИ плоскости иска подравняване) и разни такива. Аз си оставам скептичен как ще се получи равнина с гарантирана дебелина на вертикална стена с по-голяма площ, но, да речем, не съм видял достатъчно... Технологията си я бива!
А пък за замазките не е никакъв проблем - дори по-лесно отколкото върху ХПС се правят. Признавам, че от мазилки върху пяна никак не съм доволен, че ми бъркат работата, ама може и да спестяват нещо колегите-мазачи.
batsande - специалист
Това е хитро,ако по цялата вертикала по стената се отвесират "майки"(говоря за външни стени) през 50-60см с подходяща ширина.Пространството се запълва с пяната,реже се по металните или дървени майки след което се вадят с макетно ножче и запълват.Дали обаче върху пяната ще задържи мазилка с мрежа :?
EDI - майстор
Държи шпакловка, в Ямбол направиха една къща с пяната и отгоре шпакловаха с лепило.После обаче сложиха сайдинг, но и мазилка трябва да държи.
toni_g79 - специалист
EDI написа:
Държи шпакловка, в Ямбол направиха една къща с пяната и отгоре шпакловаха с лепило.После обаче сложиха сайдинг, но и мазилка трябва да държи.
Като са слагали сайдинг защо са шпакловали :? ,пък това на снимката ми се струва че не е пяна,прекалено е лъскаво и равномерно за пяна,аз си мисля че може да е някаква хидроизолация по скоро :? ,ама знам ли,от снимка няма как да се разбере :)
Бат Иво - специалист
Това чудо се практикува в Испания от 9год.Полага се по покриви ,стени,калкани и др.
omarto - помощник
Какво е това "НЕЩО" според теб Бат Иво?
Темата е малко старичка, но сега има нужда от това. Ако някой знае подробности за тази изолация или ако има контакти на някои които работят с това да сподели.
Поздрави!
svetliopi44 - Чирак...
Миналата година на стройко имаха представители, мисля че Кнауф я предлагаха но цената тогава беше 35лв. на м2 за 5 см. Обаче на мострата не беше лъскава като на снимката.
marian1 - майстор
Ако се загледате по подробно, ще видите че има найлон по цялата фасада, а по прозорците не е пръскано много - но където има следи, около прозорците - не е набъбнала "пяната" ( "боята" ) - следователно не е ПУ пяна - по вероятно това е подготовка на фасадата с нещо - може би, водонепропускливо - което може да се приеме че долният слой е вата и за да не пие вода е "запечатана" с това нещо - и отгоре е готово да се монтира - примерно окачена фасада - ясно си личат носещите профили. Защото колкото и не водопропусклива да е ватата, хипотетично може да поеме известно количество вода - а е ясно че мократа изолация - не е изолация!
Това е моето предположение! Не е ПУ пяна.
ArturDent - Почти Безобиден
Понеже в последствие имах възможност пак да мина оттам, да кажа - пяна е но не набъбва много.
Мисля че удариха втора ръка, но не съм сигурен. Все пак не седя там да ги гледам....

Тема "Какво е това? Топлоизолация някаква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: