Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
complast - специалист
В Берковица направиха два магазина/"Пени" и "Плюс"/ и двата са със
дървени покривни ферми.
ArturDent - Почти Безобиден
Щото при вас дървен материал колкото щеш и по-евтин.
stivemaster - майстор
Той колегата си взе решение вече няма далавера в това да използваш дърво.
ESPACE - майстор
complast написа:
А защо всички магазини на "Пени" са с дървени ферми.Па даже и отгоре са с керемиди.
Оня ден бях на покрива на Пени в Плевен. Няма и следа от дърво и керемиди :) . Плосък покрив със хидроизолация, а магазина е от стомана и панели изграден.
dobcho_vn - специалист
Хале промишлено от дърво - бъди сигурен, че пожарникарите ще ти стопят лагерите от изисквания преди да го одобрят.
argonavt - специалист
dobcho_vn написа:
Хале промишлено от дърво - бъди сигурен, че пожарникарите ще ти стопят лагерите от изисквания преди да го одобрят.
Точно обратното :)
schuldiner - майстор
Абе какво стана с оная "поточна линия за производство на хангари", дето я купиха-недокупиха военните? Гледам някаква фирма предлага дъговидни халета с термоизолация на цена 55-60 лв./м2 застроено, с монтажа (можели да покриват 100-200 квадрата на ден)... Да не е същото? Щото на мен ми изглежда много добро решение и на добра цена. Естествено, основата, двете порти и окабеляването не влизат, ама ако сравнявам с масивно строителство, или пък със сглобяемо (тип "холандско"), направо си е екстра офертата.

ПП Нямам нищо общо с производство и монтаж на халета. Но доколкото изобщо се занимавам със строителство, мога да оценя технологията като отлична.
dobcho_vn - специалист
Еми седи опакована на пристанища Варна, май вече 2 години станаха, и се чака някой да плати мита, ДДС и т.н.
@argonavt не ми се вярва да е обратното, защото от колеги проектанти с които съм разговарял са пропищяли от тая новата наредба за пожарна безопасност.
argonavt - специалист
dobcho_vn написа:
@argonavt не ми се вярва да е обратното, защото от колеги проектанти с които съм разговарял са пропищяли от тая новата наредба за пожарна безопасност.
Пожарникарите ги интересува как ще избягат хората при пожар. Да няма жертви. Сградите въобще не ги интересуват.
Имаше едни понятия - “горимост“ и “пожароустойчивост“ , които даваха прединство на дървените конструкции пред металните.
Ако си от Варна , разгледай хангара на летище “Чайка“.
n.nikoloff - специалист
Ако имаш проект - прати ми го на мейла да ти го сметна, а после сам си преценявай.

Тема "дървена конструкция на промишлено хале" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: