• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
penio_penev - напреднал
Благодаря ви за отговорите.Къщата има всички необходими документи,а скоро време ще се здобия и с акт 15.Не съм целял визията на къщата да бъде като вила,но предпочитах да се получи нещо различно от популярните от известно време къщи с широки веранди и френски прозорци.
toni_g79 - специалист
На мен пък ми допада,само нз циглите дали са нови.Иначе к'во и му е на къщето,екстра си е,като го привършиш пак качи снимки :)
penio_penev - напреднал
Подпокривното пространство от плочата до билото е 2,20м,а и нямам нужда да го използвам.
penio_penev - напреднал
Благодаря ти тони.Керемидите са стари,защото имах в наличност а и много хора ме посаветваха да сложа такива защото са изпитани.
STO-YAN - специалист
Човек трябва да:
-посади дърво
-построи къща
-не се срамуват децата му
Къщата е на лице и е супер.
Една вечер казвам на жената: Стъпалата на твоите чехли ще боядисам с червена боя,
а на моите със синя. Нека да видим къде водят следите, а те водят до тоалетната,
банята, кухнята и спалнята. Това е. Не е нужна огромна къща.
Честито и успех!
kuuuuuul - майстор
Браво,малка спретната къщурка има място и за две липи отпред за да стане както го е казал поета. =D>
goran2 - специалист
Браво Пеньо много си е хубаво къщето.Остави какви ти ги говорят защо не задигна подпокривното да си го ползваш и бля,бля. На мен ми направи впечетление,че си оставил фибрана под плочата.Доколкото знам и съм чувал без да съм специалист изолацията се слага над плочата.Скоро говорих с познат който си и направил изолацията на тавана отвътре както е при теб и горчиво съжаляваше.Неговата теза беше,че изолацията пречи на плочата да се затопли и да отдава топлина и немогъл да стопли стаите.Дали е така да кажат специалистите.
EDI - майстор
Идеята е добра, харесва ми.Само покрива нещо ме притеснява.Гледам, че скарата за керемидите е директно на гредите и отдолу няма плоскости.Какво сложи пъд керемидите, имаш ли изолация/хидро и термо/ или поне идея за такава, защото при това положение ще имаш и студ, и влага между керемидите и плочата.
penio_penev - напреднал
Единственото нещо за което се доверих на фирма беше изпълнението на плочата.Те ми препорачаха да сложат фибран преди да залеят-за да избегна слагането на гипс картон и вата след това.Стори ми се добра и изгодна идея.Но това, което си чул ми се струва логично, защото самият аз съм твърд привърженик на външната изолация, но специално за тавана-Защо да топля плочата?Защо да не спра топлото преди нея???
penio_penev - напреднал
Еди, нямам нищо под керемидите.Правилно си забелязал.Истината е, че за изолация на покрива не ми достигат средства.Без изолацията покрива ми струваше около 2 000лв,а за нея трябваше да доплатя още минимум 1 500лв.Все пак всичко опира до парите.А и тавана не мисля да го ползвам за нещо.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Строителство на еднофамилна къща." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: