angel_ov написа:Има нещо сбъркано в тази стълба. Неми е ясно как ще мина между гредата и стената на ниво 5-7 стъпало.Прав си, но се свиква. Ако предположим, че височината от пода до тавана е 2,40 м/+12см плоча/, и височината на стъпалата са по 21 см/доста над нормалната височина/, от четвъртото стъпало до тавана остават 1,56 м. Удобна е за лилипути. Решението да се разшири отвора в тавана поне със 70 см над долните стъпала. Ако има възможност.
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
velsi
- Почетен майстор
23 мнения в "Питане за стълба"
ЧефоС
- специалист
angel_ov
- специалист
И аз съм се хванал да правя, но все не и идва реда. В момента съм направил отвора 120/70 и имам представа как ще стане но само това. Ползвам идеи от тук http://www.usmisterstep.com/pdf_files/M ... iGuide.pdf
В Практикер има подобна стълба на цена около 1000 лв, но мисля, че ще успея да я направя за по-малко от половината на тази сума и по красива. Трябв да намеря само точната фирма да ми нарежат металните елементи на размер и от там нататък съм аз. Може би това лято ще и дойде реда.
В Практикер има подобна стълба на цена около 1000 лв, но мисля, че ще успея да я направя за по-малко от половината на тази сума и по красива. Трябв да намеря само точната фирма да ми нарежат металните елементи на размер и от там нататък съм аз. Може би това лято ще и дойде реда.
sepultura
- специалист
Аз си напаравих стълба към тавана, която ми излезе около 200лв (най-скъпо ми струваше квадратния профил на стълбата-около 130лв
) Отвора в тавана беше 90х120 см, но сега вече е 100х200 см, затварям го с двукрила алуминиева врата , която е в легнало положение (нямам я на снимките).... Просто показвам една идея

Прикачен файл
:
PictureWizard 032.jpg (100.74 KиБ) Видяна 7103 пъти
Прикачен файл
:
PictureWizard 031.jpg (103.89 KиБ) Видяна 7103 пъти
Прикачен файл
:
IMG_028.jpg (114.48 KиБ) Видяна 7103 пъти
Прикачен файл
Стълбата в началото
IMG_1006.JPG (113.18 KиБ) Видяна 7103 пъти
Filomatis
- специалист
kernelpanic написа:В новата къща положението както следва в чертежа:Мисля,че това ще е най подходящо за теб!
Отвора за тавана се намира в банята на тавана /в черно/ има и стълба.
Моля за съвет ако се стесни малко банята и се разшири отвора какво стълбище може да се направи или сложи?
http://www.valerii.org/images/stories/l ... /46-07.jpg
sepultura
- специалист
Filomatis написа:Бряхkernelpanic написа:В новата къща положението както следва в чертежа:Мисля,че това ще е най подходящо за теб!
Моля за съвет ако се стесни малко банята и се разшири отвора какво стълбище може да се направи или сложи?
http://www.valerii.org/images/stories/l ... /46-07.jpg

Filomatis
- специалист
sepultura написа:Не,просто предвиждаме място за нормални стълби.На това място не виждам какво друго може да се сложи!Filomatis написа:Бряхkernelpanic написа:В новата къща положението както следва в чертежа:Мисля,че това ще е най подходящо за теб!
http://www.valerii.org/images/stories/l ... /46-07.jpg-в Кипър така ли се качвате по таваните
sepultura
- специалист
[/quote]
Не,просто предвиждаме място за нормални стълби.На това място не виждам какво друго може да се сложи![/quote]
Прав си брато! Ама, ако ме питаш мене, по-добре е да си гътне къщата, да си предвиди място за "нормални" (
) стълби и пак да я вдигне... За какво му е на човека да се занимава с дейности от сорта на "направи си сам" и "от нищо-нещо" 
Не,просто предвиждаме място за нормални стълби.На това място не виждам какво друго може да се сложи![/quote]

Тема "Питане за стълба" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература