Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
kukuchev63 - специалист
това е ясно а ми след това .по евтино ли ще е ако не правя плоча на тавана а гредоред и заслужава ли си
kukuchev63 - специалист
НЯКОЙ ЩЕ МИ ОТГОВОРИ ЛИ ТРЯБВА МИ ПОМОЩ ДА ЗНАМ ДА СЕ ЗАХВАЩАМ ЛИ ВЪОБЩЕ
peter_m - специалист
1. Тук не си викаме
2. Това е форум, а не чат - не може да очакваш да ти се отговаря винаги на момента
3. Искаш да строиш къща, а нямаш 5 минути търпение. Да не си организирал приятелите и да почвш да я строиш след един час.
4. Все пак какви са ти очакваничта - някой да ти каже "почвай да си строиш къщата" или "не почвай да строиш"
5. Искаш сам да си строиш къща, а не може да си отговориш на въпроса с гредоред ли ще ти е по-скъпо или с плоча :?
Наздраве :partyman:
kukuchev63 - специалист
ИЗВИНЯВАЙ НЕ СЪМ ИМАЛ ТАКОВА НАМЕРЕНИЕ СОРИ
STO-YAN - специалист
Здравейте.
През лятото на 2010г., Брациговска фирма сглоби дървена къща от 65кв. м. жилищна площ, плюс веранда около 15кв.м.
за сумата от 40 хил.лв. Подадоха готов проект за да си извърши собственика сам узаконяване в Общината. Виза, ел., ВиК.
Нулевият цикъл/фундамента/ сам си изгради, със заустени във фундамента ел., ВиК. Сглобяването на къщата фирмата
извърши за 14 раб. дни груб строеж. С външни, вътрешни врати и ПВЦ дограма. Довършителните работи за сметка на собственика.
Цената на кв. м. ще ти се формира от: разрешителни/архитект с всички съпътстващи части+такси община ел. ВиК/
материали с които възнамеряваш да строиш и кой ще го строи-труда. Това е приблизителна информация. Ако всичко
сам си изграждаш възможно е да се включиш в цена за кв. м. 100-150 евро. Желая успех.
stanoevus - напреднал
Здравей,тази година почнах да строя къща на един етаж 105квм с гараж под нея 45квм.
Мястото е стръмно затова се получи и гаража.Ползвах бригада за грубия строеж без покрива,
като се бях спазарил само за работа,материалите от мен.Къщата е с втора плоча не с каратаван.
До тук: планове,разрешителни,ток,вода,груб строеж,изолирана и шпаклована отвън и сложена дограма
ми излезна 52000лв като само дограмата е 8000лв.
Успех с начинанието!!!
stenmark - специалист
По принцип 30000лв. за груб строеж за 70кв.стигат.Без плоча е по-евтино стига да нямаш големи отстояния от стена до стена да не е повече 3.5/4м.Най-много пари отиват за основи,ако няма голяма денивилация тогава си готов,почвай!Само да вметна вмнимай за проекта,защото някой архитекти се опитват да прилагат лично творчество което може да ти струва доста пари и нерви!!!
kukuchev63 - специалист
като че ли е по изгодно брациговска сглобяема къща.говорил съм с преставител на бял бор цена 300 лв груб строеж
stenmark - специалист
Няколко пъти споменаваш груб строеж,нали осъзнаваш какво означава това?Ако офертата за сглобяема къща ти харесава добави около 10000 за основи.Е как тогава е по-изгодна ?Мисля че в главатати има много идеи и още не си решил какво да правиш.
ebahti - майстор
що ли си прайх труда да ти пращам 1 препратка??? :?

Тема "къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: