• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
iva6ki - специалист
noiseless Имаш ЛС
Не пиша във форума понеже съм работил във фирмата и мисля ,че е некорекно
ако има въпрос някой ще оговоря на всеки
Последна промяна от iva6ki на чет фев 10, 2011 7:49 pm, променено общо 1 път.
ЧефоС - специалист
Колега iva6ki,
дай мнение по снимката

Прикачен файл

P8140014.jpg
P8140014.jpg (103.67 KиБ) Видяна 22085 пъти
iva6ki - специалист
Като цяло добре е почнато по мое мнение ти липсват диагоналите на фермата
хубаво е поне на две от фермите да се сложат,не се вижда подбилния капак
предполагам че си оставил 1-2см поне за линейно разширение и е пълна с пяна.
Ветроупорите ми се струват излишно много ,но сигурно някой е смятал.Предполагам
ползвал си калотки а не само самонарезен с гумирана шайба.
Като общо мнение е екстра
ЧефоС - специалист
iva6ki написа:
..по мое мнение ти липсват диагоналите на фермата
хубаво е поне на две от фермите да се сложат,...Ветроупорите ми се струват излишно много ,но сигурно някой е смятал.Предполагам
ползвал си калотки а не само самонарезен с гумирана шайба.
Като общо мнение е екстра
Огледай отново цялата конструкция. Смятал съм я аз. Там, където липсват елементи от ферма, ще бъдат 4 тавански стаи. В средата също има ферма. Ветроупорните връзки, даже и презапасени, са за мое удоволствие. С тях конструкцията въобще не поддава. И гледай бързо, защото след твоя пост ще махна снимката. Не искам разни зевзеци да ме вземат за мезе.
8180 - майстор
noiseless написа:
Тази тема беше причината да пусна питането си в този форум :wink: - ще имам предвид "трика" с флекса за прекъсване на термомоста.
Прорезите в панела са по-малкия проблем - виж дискусията за комбинацията панел+вата отдолу.
xios - специалист
още една идея за покрив

Прикачен файл

Εικόνα 241.jpg
iva6ki - специалист
8180 написа:
noiseless написа:
Тази тема беше причината да пусна питането си в този форум :wink: - ще имам предвид "трика" с флекса за прекъсване на термомоста.
Прорезите в панела са по-малкия проблем - виж дискусията за комбинацията панел+вата отдолу.
Ако е изкарал стрехата повече от 50см няма как да мине без излизане на столиците, но ако е до 50см
и аз бих препоръчал да се изрежат тъй като играчката е голяма и никога не става като хората и забравих да
спомена че столиците е хубаво да се затапят с планки
8180 - майстор
Ивашки,
За зарязването - ясно, но другаде го "бутам" колегата.
Ти, всъщност, може и по-да знаеш или виждал подобна комбинация - панели и под тях допълнителна вътрешна ТИ с вата. Доста проблемна ми се види.
noiseless - напреднал
8180 написа:
Хм, сега като препрочетох темата излиза, че като има вата през нея рано или късно ще премине влага, тя рано или късно ще кондензира върху долната ламарина на панела, рано или късно ще намокри обратно ватата и.... край с нейните термоизолационни свойства, така ли?
Тогава, какво бихте препоръчали:
* между ватата и панелите да сложа найлон?
* да заменя ватата с EPS или XPS, (кое е по-добре)?
* едната страна на термопанела да не е от ламарина, а от картон или гипс-картон (колко ще е здраво)?
* друг метод?

Мерси!
tetomaster - специалист
noiseless написа:
8180 написа:
Хм, сега като препрочетох темата излиза, че като има вата през нея рано или късно ще премине влага, тя рано или късно ще кондензира върху долната ламарина на панела, рано или късно ще намокри обратно ватата и.... край с нейните термоизолационни свойства, така ли?
Тогава, какво бихте препоръчали:
* между ватата и панелите да сложа найлон?
* да заменя ватата с EPS или XPS, (кое е по-добре)?
* едната страна на термопанела да не е от ламарина, а от картон или гипс-картон (колко ще е здраво)?
* друг метод?

Мерси!
Не си слагай термопанели. Покрий с други материали.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Какви покривни термопанели?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: