• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 28
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
stivemaster - майстор
Е, аз си мислех че ме разбирате ама ... не би. В случая "надник" означава човекодни , ако го дам в часове ще възникне още по голямо объркване. Сега като виждам и чертежа направо ще поясня - ако са 6 души ще им отнеме около 4 дни с арматурата (макар че това е ако си работят рутинно и постоянно което не се отнася за момента ) и това е идеалния случай.Може да им отнеме и седмица може и да не разбират от арматура ,да не говорим за случай при който пък си мислят че разбират пък не разбират.Дано нямаш такъв късмет че ..... За арматурата извикай проектанта предния ден преди да леете че ако са объркали нещо да откажеш бетона ,че знаеш ли какви неща съм виждал - идва конструктора и ги връща в детската градина "айде разваляй таз арматура и пак"
gvladkov - специалист
Не,Аз за арматурата ще си викам арматуристи от арм.двор в който си я поръчвам.Днес наредих три реда на половината къща и осем колони.При колоните става бавно защото се плетат вътре в блокчетата,но аз си заварих 2,5/2,5 винкелчета по 0,5 мм дебелина в краищата на биглите и само ги нанизвам от-горе.Не можах да снимам,че стана тъмно,но утре ще щтракам по-на светло.
Прикачен файл:
2011-02-16 18.12.08.jpg
Прикачен файл:
2011-02-16 18.13.25.jpg
ЧефоС - специалист
Само не разбирам защо се набутваш с тоя тип строителство? Кой, и кое те накара да избереш именно това? Или това е нов сценарий на някой дистрибутор, с нов ник :? Защо не кажеш къде е строежа? А и ти от къде си? Питам, и отговор не чакам :? Защото няма да има такъв.
gvladkov - специалист
Аз съм от Плевен.Обекта е в близко село до града.Далече съм от дистрибуция.Занимавам се с производство на стъклопакети.Избрах си тази система защото си правя къщата Аз и дядото.Все пак форума е Направи си сам,е аз точно това правя.Най-ми е лесно да не снимам и да не пиша,но мисля,че на доста хора ще им е интересно.Защо трябва да плащам двойно на някой като мога да спестя доста пари.
ЧефоС защо си мислиш,че се набутвам.Мисля си,че доста време и хора спестявам с тази система.
ЧефоС - специалист
Ти си знаеш. А не мисля така. И извинавай, ако не съм прав. Дано имаш доблестта да си признаеш, поне пред себе си.
gvladkov - специалист
ЧефоС бате ти влизаш в некви филми.Защо си мислиш,че трябва да съм дистрибутор.Навсякъде ли търсиш конспирация?С тази система мога да построя къщата почти сам и това ми е желанието.Например мога да те агитирам да си поръчваш стъклопакети от мен защото правя едни от най-добрите стъклопакети в България защото моите не се изпотяват от вътре след 2-3 години като на повечето големи фирми в бранша.От тук започнах с оградата:
Прикачен файл:
DSC00139.jpg
Тук съм в трапа за стъпките:
Прикачен файл:
DSC00187.jpg
Изолация под бетонната настилка:
Прикачен файл:
DSC00334.jpg
Малко кофраж от оградата(долу в ляво е единственото място където ми изпусна кофража,но защото ми хартиса малко бетон от плочата и тук не го бях укрепил достатъчно.)
Прикачен файл:
DSC00356.jpg
А,тук за първи път редих рустика:
Прикачен файл:
IMAGE_168.jpg
Както виждаш съм на всеки километър!
ЧефоС - специалист
Още не си казал от къде си? Просто не обичам да комуникирам с имагинерни личности.
gvladkov - специалист
От Плевен съм.В 2-3 поста по-горе съм написал.
Прикачен файл:
2011-02-16 20.24.43.jpg
sonofsyn - специалист
Много добре си започнал, ама пиши малко повече. Моля.
Пиши ширина дълбочина на основа, арматурата каква е. През колко си я връзвал!?
Понеже гледам всичко сам правиш, изолацията под бет. замазка колко е, основите ще ли ги изолираш с разни мушами битуми.
gvladkov - специалист
Основата е стандартна на 90 см. ивична.Изолацията е 5 см.Ще слагам някаква изолация но по-нататък ще видим каква ще е.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 28

Тема "Къща от ICF-нагледно-започна строежа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: