Е, аз си мислех че ме разбирате ама ... не би. В случая "надник" означава човекодни , ако го дам в часове ще възникне още по голямо объркване. Сега като виждам и чертежа направо ще поясня - ако са 6 души ще им отнеме около 4 дни с арматурата (макар че това е ако си работят рутинно и постоянно което не се отнася за момента ) и това е идеалния случай.Може да им отнеме и седмица може и да не разбират от арматура ,да не говорим за случай при който пък си мислят че разбират пък не разбират.Дано нямаш такъв късмет че ..... За арматурата извикай проектанта предния ден преди да леете че ако са объркали нещо да откажеш бетона ,че знаеш ли какви неща съм виждал - идва конструктора и ги връща в детската градина "айде разваляй таз арматура и пак"
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
stivemaster
- майстор
273 мнения в "Къща от ICF-нагледно-започна строежа"
gvladkov
- специалист
Не,Аз за арматурата ще си викам арматуристи от арм.двор в който си я поръчвам.Днес наредих три реда на половината къща и осем колони.При колоните става бавно защото се плетат вътре в блокчетата,но аз си заварих 2,5/2,5 винкелчета по 0,5 мм дебелина в краищата на биглите и само ги нанизвам от-горе.Не можах да снимам,че стана тъмно,но утре ще щтракам по-на светло.
gvladkov
- специалист
Аз съм от Плевен.Обекта е в близко село до града.Далече съм от дистрибуция.Занимавам се с производство на стъклопакети.Избрах си тази система защото си правя къщата Аз и дядото.Все пак форума е Направи си сам,е аз точно това правя.Най-ми е лесно да не снимам и да не пиша,но мисля,че на доста хора ще им е интересно.Защо трябва да плащам двойно на някой като мога да спестя доста пари.
ЧефоС защо си мислиш,че се набутвам.Мисля си,че доста време и хора спестявам с тази система.
ЧефоС защо си мислиш,че се набутвам.Мисля си,че доста време и хора спестявам с тази система.
gvladkov
- специалист
ЧефоС бате ти влизаш в некви филми.Защо си мислиш,че трябва да съм дистрибутор.Навсякъде ли търсиш конспирация?С тази система мога да построя къщата почти сам и това ми е желанието.Например мога да те агитирам да си поръчваш стъклопакети от мен защото правя едни от най-добрите стъклопакети в България защото моите не се изпотяват от вътре след 2-3 години като на повечето големи фирми в бранша.От тук започнах с оградата:
Тук съм в трапа за стъпките:
Изолация под бетонната настилка:
Малко кофраж от оградата(долу в ляво е единственото място където ми изпусна кофража,но защото ми хартиса малко бетон от плочата и тук не го бях укрепил достатъчно.)
А,тук за първи път редих рустика:
Както виждаш съм на всеки километър!
Тема "Къща от ICF-нагледно-започна строежа" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература