Какво бихте ми препоръ4али за заглаждане на под с денивилация около 2 см....като изклю4им циментовата замазка ....Имали саморазливни подове за такава дебелина....и какво коли4ество ще ми трябва за 21 кв....Може ли да го изравня с по разредено флексово лепило....да ре4ем......
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
baharkadirov
- специалист
37 мнения в "как да наредя гранитогрес тип паркет"
Илиян Илиев™
- майстор
kuuuuuul написа:Саморазливните са много скъпи,с разредено лепило става но на няколко пъти.По въпроса, който е задал човека си личи, че друг път не се е захващал с подобни работи. Затова ще си позволя да допълня отговора ти:
- Заглаждане и изравняване са две различни неща, поне според моите виждания.
- За около 2см правилно е изключена циментовата замазка, но има едно НО...
- Демек, тази денивелация 2см на метър ли е или е 2см за цялото помещение? Или просто има участъци по-ниски с около 2см?
- Важно е да се уточни, че със заглаждането с лепило би се справил който и да е мераклия, но с изравняване не всеки начинаещ би се справил.
- Всеки добър и полезен съвет може да бъде даден едва след изчерпателен отговор на третото тире.
- И освен това нека не забравяме, че за да успее да нареди плочките навсякъде с еднаква и равномерна фуга по примера на ПетърМ, освен че трябва да са прави, ширината и дължината трябва да са кратни или там как е израза в математиката. Демек плочка с примерни размери 10 на 30 става но плочка с примерни размери 10,1 на 30 или с примерни размери 10 на 30,1 или каквито и да било цифри след запетайката не стават за такъв вид редене, освен при компромис с фугата и то пак резултата ще е съмнителен в зависимост от няколко фактора, които не ми се изреждат сега. Плочки с такъв размер стават за шарката на Стелко и автора на темата.
baharkadirov
- специалист
Помещението е дълго 6,50 м и широко 3,40...От едната страна денивилацията е 2 см ...с ширина 2 м и дължина 80 см...по средата е по4ти 0.... и 1 см в другия край с размери 3 м....на 1 м....И въпроса ми е ...в какво съотношение да направя лепилото ...4е това определение "като боза"....ми е малко относително(май прекалявам с педанти4ността си)....Мисля да ги наредя по моя на4ин ....със застъпване 15 см(колкото са широки).....не 4е не ми харесва модела на Петър....но така ще се проли4и по-ве4е кривината на стените....мисля....
peter_m
- специалист
Показвам ти как ги направих в къщи (но снимките не са много добри и са в процес на работа, т.е. плоките са много мръсни). В двете стаи ги наредих в двата варианта. Едните плоки са 15/45, другите са 30/60.
Съвет: Задължително сложи същите плоки за первази (от една плочка рязана посредата стават 2 перваза). Също мое мнение е да че с метални ласни става по-хубаво (има сребристи матирани 5лв, сребристи полирани 10лв и бронзови полирани 10лв.
Относно кривите стени - първо прецени къде ще имаш мебели (примерно кухня, гардероб), т.е. къде да сложиш парчетата, и коя стена е видима, там да е лицето. Също така ако нямаш прав ъгъл между стените прецени пак къде ще ти отидат различните по големина парчета (по коя стена ще водиш).
Ако имаш стена, която не е права аз процедирам така - Опъвам канап закован с два пирона за пода успоредно на стената. В двата края разстоянието между канапа и стената е колкото е дължината на плочката. После меря на няколко места разстоянието между канапа и стената. Разстояния +-5мм (6,7) не са проблем тъй като се покриват от перваза. И водя лепенето по канапа, а не по стената.
И още нещо, което трябва да прецениш - виждам, че имаш преходи, и чупки. Мери няколко пъти как да ги почнеш, така че около чупките да не ти се получат ивици по 1 см плочка например). При сметките включи и фугите !!!. Или нареди на сухо ...
Съвет: Задължително сложи същите плоки за первази (от една плочка рязана посредата стават 2 перваза). Също мое мнение е да че с метални ласни става по-хубаво (има сребристи матирани 5лв, сребристи полирани 10лв и бронзови полирани 10лв.
Относно кривите стени - първо прецени къде ще имаш мебели (примерно кухня, гардероб), т.е. къде да сложиш парчетата, и коя стена е видима, там да е лицето. Също така ако нямаш прав ъгъл между стените прецени пак къде ще ти отидат различните по големина парчета (по коя стена ще водиш).
Ако имаш стена, която не е права аз процедирам така - Опъвам канап закован с два пирона за пода успоредно на стената. В двата края разстоянието между канапа и стената е колкото е дължината на плочката. После меря на няколко места разстоянието между канапа и стената. Разстояния +-5мм (6,7) не са проблем тъй като се покриват от перваза. И водя лепенето по канапа, а не по стената.
И още нещо, което трябва да прецениш - виждам, че имаш преходи, и чупки. Мери няколко пъти как да ги почнеш, така че около чупките да не ти се получат ивици по 1 см плочка например). При сметките включи и фугите !!!. Или нареди на сухо ...
Прикачен файл
В другата стая
3.jpg (77.23 KиБ) Видяна 10894 пъти
Прикачен файл
В същата стая
2.jpg (61.96 KиБ) Видяна 10894 пъти
Прикачен файл
това са ми в едната стая
1.jpg (78.38 KиБ) Видяна 10894 пъти
Последна промяна от peter_m на нед фев 27, 2011 11:56 am, променено общо 2 пъти.
baharkadirov
- специалист
Харесва ми....Но мога ли да избегна този цокъл....като сложа первази...както при нормалния паркет....
peter_m
- специалист
baharkadirov написа:Харесва ми....Но мога ли да избегна този цокъл....като сложа первази...както при нормалния паркет....Смесването на плочки с первази за паркет (пластмасови, дървени ...) ще стане много грозно (лично мнение) ... естествено ако така искаш никой не може да те спре.
Плочката разрязана на 2 ще ти стане перфектен перваз няма да имаш никаква фира !!!. Готови первази (плочки) няма да отговарят на цвета, освен ако не са специално направени за тези плочки, освен това ще са ти по-скъпи.
П.С. Ще се опитам да направя по-хубави снимки ...

baharkadirov
- специалист
Понеже твоите са тъмни....и не се ли4и текстурата(ако въобще има такава)....а при мен се набиват на о4и....и трябва да я следвам при нарежденато....Под всяка пло4ка има указани стрелки и букви....които ме затрудняват и най-ве4е объркват.....Та грозно ли ще е ....ако не спазвам това...(на снимката са подредени без да спазя това условие)...
jekasus
- майстор
peter_m написа:А с такива как? Не от ония евтини.baharkadirov написа:Харесва ми....Но мога ли да избегна този цокъл....като сложа первази...както при нормалния паркет....Смесването на плочки с первази за паркет (пластмасови, дървени ...) ще стане много грозно (лично мнение) ... естествено ако така искаш никой не може да те спре.
Плочката разрязана на 2 ще ти стане перфектен перваз няма да имаш никаква фира !!!. Готови первази (плочки) няма да отговарят на цвета, освен ако не са специално направени за тези плочки, освен това ще са ти по-скъпи.
П.С. Ще се опитам да направя по-хубави снимки ...

Тема "как да наредя гранитогрес тип паркет" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература