Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ebahti - майстор
Пиша пак и спирам по тая тема-щото не ми се спори(не че не мога) Някога по къщите масово се наливаха плочи по 7,8см(поне по нашия край има мн. такива) с времето неизменно се появяват пукнатини и даже провисват.Верно не е приятно...но-армираната замазка решава проблема.Старата плоча не може да падне нито да провисва до безкрайност заради арматурата в нея,замазката с нищо не товари плочата щото е разпределена равномерно ,може да сложиш мрежа 6 или 8 като в средата подсилиш с 3 пръчки 10 или 12 които да вкараш в тухлите(от единя до др. край) пп избора да слушаш мойто некомпетентно мнение :sad: или другите компетентни си е твой :-D
ayhan4ik - помощник
Благодаря ви за мненията... В крайна сметка сигурно ще направим замазка с армировка, щото нямаме нито време нито средства за нова плоча...Благодаря ви много, още веднъж...
bobyl - специалист
Ако искаш да решиш проблема трайно - Задължително извикай КОМПЕТЕНТЕН ПРОЕКТАНТ КОНСТРУКТОР , , който ще огледа на място и ще прецени и ИЗЧИСЛИ какво точно ще бъде решението при теб .

Ако искаш да ОПИТАШ да решиш проблема направи това което ти хареса от описаните във форума предложения и после ако не стане ще направиш горното - не защото аз съм го написал , а защото е единствения правилен начин !

Много ни е трудно на нас Българите да направим нещата по правилния начин . предочитаме да направим три-четри опита на половин цена , за да установим , че вече сме дали повече пари от правилния вариант и най-накрая пак да ги дадем . ... БОГАТИ СМЕ !
ArturDent - Почти Безобиден
К'во да три кажа - притесняваш се какво ще стане, ако сложиш още 500 кг. мебели,
а не се притесняваш от 2 тона замазка, която освен да тежи, само изравнява, и не носи нищо!
По-добре събори плочата и сложи гредоред.
ebahti - майстор
В русия съм,в Русия съм..... :finga:
bobyl - специалист
ayhan4ik написа:
Благодаря ви за мненията... В крайна сметка сигурно ще направим замазка с армировка, щото нямаме нито време нито средства за нова плоча...Благодаря ви много, още веднъж...
Циментовата замазката не е по-евтина от бетона .
Желязото ще го сложиш в двата варианта .
Труда е еднакъв , ако подпреш плочата отдолу и я използваш за кофраж .

Разликата:
Замазката няма никави конструктивни харктеристики за натоварване , защото се използва с цел изравняване и корекция на нива .
Бетоновата плоча и малките деца знаят , че поне може себе си да носи , което замазката не може .

Що се отнася за времето - ще го намериш !
Panzer - специалист
При мен се получи едно неприятно провисване на плочата, реших да направя бетонни греди , които съм захванал с планки за плочата отдолу. Прилагам и снимки Като в едната стая съм направил и армирана замазка в/у фибран и перлит на местата които бяха провиснали.

Прикачен файл

DSCN0237.JPG

Прикачен файл

DSCN0236.JPG

Прикачен файл

DSCN0238.JPG
ayhan4ik - помощник
Еее виж за това не бяхме се сетили. Хубава идея. Май наистина има още начини. Ще почакаме още малко да видим...А през това време вижте с какво се занимаваме сега...--> viewtopic.php?f=48&t=31891
професионал - специалист
Точно това което ти препоръчах е направил Panzer ,само че навместо планки можеш да оставиш арматурата от плочата да влезе във гредата и това е.Както каза BobiL ресурсите и времето са едни-колкото по-рано ги вложиш толкова по-добре. Ebahti не се цупи-като казвам некомпетентни имам впредвид хората направили тези стаи от по 20-25м2,със желязо 6мм.-за мен това желязо се класира някъде около арматурната и кофражната тел. :partyman:
boltik - специалист
Здравейте майстори.Моето мнение е следното:Да ме извините,но показаното на снимка №1 не върши работа.Това,което е показано на снимката е смешно.Слагат се метални греди под-плочата.Това същото на снимката се прави,но под-плочата.Изкопават се 2 срещуположни дупки на стените.Едната да е 2 пъти по-дълбока от другата.Ако имаш възможност изкопай цяла дупка през стената и вкараи гредата отвън през дупката.Подпираш гредата отдолу,да прибере плътно до бетона.Набиваш клинове под-подпорите.Поне 3 подпори и изиждзаш дупките.Между гедата и тухлата наблъскваш полусх бетон-силен.Зидиш с малки тухли-задължително.После упъваш гипсокартона да скриеш.Помоли някой проектант да ти изчисли,колко греди и колкодебели трябва да са.Ако мислиш да зидиш трябва да поставиш гредата под-стената.Например,ако имаш малко помещшние ето така,само че отдолу.№3 е заварка.

Прикачен файл

DSCN0238.JPG
DSCN0238.JPG (33.38 KиБ) Видяна 6381 пъти

Прикачен файл

DSCN0238.JPG
DSCN0238.JPG (28.75 KиБ) Видяна 6381 пъти

Тема "Напукана плоча - съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: