emilvtc написа:А някой ще помогне ли с линк или инфо за калкулатор...Имаше един виц, дето Господ се провиквал: "Еми пусни един фиш бре"

Та и аз: "Еми виж си ЛС, бре!"
emilvtc написа:А някой ще помогне ли с линк или инфо за калкулатор...Имаше един виц, дето Господ се провиквал: "Еми пусни един фиш бре"
bulhomes2 написа:Ако е необходимо аз да избирам бих избрал първия вариант макар ,че е по скъп като цяло.Защо?Не може да се сравнява здравината на носещ 25 см зид с неносещи 12 см.зидове особено при земетръс.Освен това на етапа груб строеж за зидарията с четворки 25 см се ангажират много по малко средства/26,76<<39,47/. При първия вариант бетоновите пояси и греди "захващат и затискат" зидарията, докато при втория се прави еластична връзка с монтажна пяна,варов разтвор и клинове м/у бетона и зидариите. При втория вариант под гредите и поясите термичният мост се прекъсва което е предпоставка за конденз в тези участъци."bullhomes,
emilvtc написа: Относно конденза на парата в стената - идеално би било ако не се получава конденз във вътрешността. Разбира се такъв вариант се получава само ако термоизолацията е много дебела (тоза означава и скъпа), което предполагам много рядко се практикува.Предвид първия ти пост, това червеното нещо много куца и не се връзва с приципите.
Т.е. вярно ли е твърдението, че точката на конденз трябва да се изчисли така, че да е в обема на слоя ТИ? Примерно ако ТИ е EPS - то конденза да се получава във вътрешността му, тъх като при замръзването ... Та има ли нещо вярно в това или мисля в грешна посока ?
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: