• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
професионал - специалист
Още една поправка-стълбищната клетка с асансьорната шахта се отливат предварително,етаж по етаж,като един малък блок-те представляват "водач" по който се изгражда блока.Както каза стенмарк,колоните идват готови и се монтират със специални колички на точните им места,след което се замонолитват. :partyman:Всичко друго е както го е обяснил колегата Георгиев. =D>
vui4o.vili - напреднал
Спокойно не си се минал.Живял съм 30г.в такъв блок,от които 10 отдолу подблоковото пространство беше празно в смисъл седеше си само на колоните.Преживяхме 1977г.земетресението и чак после направиха магазини отдолу.Така че,няма носещи стени и можеш да си прекрояваш стаите.Естествено без да пипаш колоните.
stenmark - специалист
vui4o.vili написа:
Спокойно не си се минал.Живял съм 30г.в такъв блок,от които 10 отдолу подблоковото пространство беше празно в смисъл седеше си само на колоните.Преживяхме 1977г.земетресението и чак после направиха магазини отдолу.Така че,няма носещи стени и можеш да си прекрояваш стаите.Естествено без да пипаш колоните.
Не е вярно че няма!Има бетонни/земетръстни/ шайби които се изливат на място.Тях не може да бута!
pavkatay - майстор
И аз живея в такъв апартамент и мисля,че е супер. Всички стени с изкючение на бетонните колони и стената към стълбището са тухлени, а някои вътрешни преградни са от някакъв порест гипс . Прекроих го така,както ми харесва съобразявайки се само с колоните. Имам и тема за този ремонт.
Между другото, когато правех ремонта на банята на една такава колона трябваше да монтираме бойлера. Майсторът пробва три-четири пъти да пробие колоната, но все удряше на желязо. Накрая решихме да преместим бойлера на друга стена, защото фаянса стана на решето. На колоната имаше две "железни ушенца" сигурно е отливана в завода и след това е монтирана както беше писано по-нагоре.
ArturDent - Почти Безобиден
Има бетонни стени и то ужасно яки - при мен са 40-50 см.
И ма два вида такива жилища (ЕПК) едните са преди голямото земетресение, а другите са след него.
Вторите са изключително здрави.
В стена която не е от тухла или споменатия порест гипс, пробиването е почти невъзможно.
Бетона е от най-високата марка, а арматурата е като сито и дебела, много дебела.
Наложи се да ми правят дупка за климатик в една такава - 2 часа и то с добра машина.
stivemaster - майстор
Айде да не ги бъркайте ЕПК и ППП .В първия случай с едроплощен кофраж се лее от бетон В30 всичко на етажа , докато при втория се леят само шайбите и асансьорната клетка колоните се носят готови.
професионал - специалист
Има стени с дебелина 25см. иззидани от плътни единички които също са със статут на противоземетръсни шайби-във тези стени няма отвори(прозорци,врати и др.) и би било грешка да се бутат.Иначе пакета се оказва доста здрава система-доскоро реконструирахме един от офис-сграда във жилищна, и го изтърбушихме до голяма степен, за да го преразпределим,но никъде не видях пукнатини-сградата бе на 25г. и на 9 етажа. :partyman:
sezoni1 - напреднал
И малко история, ПАКЕТО ПОВДИГАЩАТА ИНСТАЛАЦИЯ е създадена в САЩ в края 18 и началото на19 век, Намира голямо приложение във фашистка Германия, Сега е отречена като вид строителство заради икономическата неефективност, Такава инсталация може да се види в двора на НИСИ ;ако не са я дали за скрап
  • 1
  • 2

Тема "Какво представлява пакетоповдигащото строителство?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: