Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Dewalt - специалист
Какво ти пречи да направиш сух под с посипка и гипсофазер на 2 пласта.
Става бързо,надеждно и нямаш процес на съхнене.
Както и сам ще се досетиш не ти се налага да имаш колони,можеш да го направиш сам и после да си сложиш камъка.
Преди самия камък ако искаш да се застраховаш метни и една течна хидроизолация
schuldiner - майстор
oksimoron, имаш три невъзможни за съчетаване условия:
1. Покрив на жилищно помещение.
2. Тераса, с опция за покриване.
3. Недостатъчни знания (предполагам и умения) и финанси.
Избери си кое да жертваш и ще получиш някакво решение. Докато държиш и на трите, няма да стане...
EDI - майстор
И аз съм на мнение, че комбинацията няма да стане.Или изцяло суха конструкция или изцяло бетонна.
oksimoron - напреднал
Благодаря ви за отговорите и идеите! До тук на-много ми допадна идеята на "Фло",но се заинтригувах и от "сухия под". Понеже както писах съм лаик в областта,потърсих как се прави,каква тежест може да издържи само че търсачката ми "върна" 765 резултата,от които нищо такова не видях. Ще съм благодарен ако ме насочите конкретно към такава тема,или пишете в тази. Лек ден.
schuldiner - майстор
Еди, не е проблемът в комбинирането бетон/дърво, а в изискванията за покрив на жилищно помещение и за плосък покрив, който се ползва за тераса.
По първа точка има да се решава топло и пароизолация, а за липсата на хидроизолация в първоначалната идея въобще да не говорим! Дървен плосък покрив-тераса иска куп неща - от наклон и водооттичане, до параван/борд против навяване на сняг и обливане на фасадата. Не е чак такова предизвикателство, но пък стигаме до третото условие - финанси и умения. Като събереш всички неща, излиза, че нито е евтино, нито е лесно, нито резултатът ще е надежден...
EDI - майстор
Да, много фактори се намесват при вземане на решението.
oksimoron - напреднал
Само да уточня,липсата ми на знания,не означава,че ми липсват умения =P~
Tsilkov - майстор
stenmark написа:
какво са се влюбели в този бетон не знам
Ами предимствата са му че всеки път става и то с всеки майстор :lol: Освен това не вибрира(щото човека иска да го ползва и за стъпване) и че премоства 5-6 метра със 14-20 см. дебелина.При гредоред за използваем под на тва разстояние ще кацне на 40-50 см. дебелина на всичко(пък колко ще струва е съвсем неясно :? ).Иначе си прав ,че и гредореда има много предимства които не се ползват - като съставни греди подобни на тези на Дока.Впрочем някой знае ли къде се продават дървени двоино Т греди и цената им(като на кофражите)?
oksimoron не виждам смисъла хем бетон ,хем гредоред :? .Също така дали ще има колони или не зависи основно от това къде можеш да се хванеш и колко товар предвиждаш да имаш отгоре(в твоя случей доста заради използваемостта),а не дали си с бетон,ламаринобетон , гредоред,или стоманена конструкция(която си е гредоред но с метал).В тоя смисъл пусни една снимка на съществуващото положение.
Иначе schuldiner ти е синтезирал проблемите чудесно - докато не се откажеш от едното условие няма да го бъде.
oksimoron - напреднал
Ми няма как да се откажа от нито едно условие,за жалост. Между другото,понеже спорим тука,да питам върху черна хартия могат ли да се залепят плочки?
Tsilkov - майстор
oksimoron написа:
Ми няма как да се откажа от нито едно условие,за жалост. Между другото,понеже спорим тука,да питам върху черна хартия могат ли да се залепят плочки?
Те за лепенето могат да се лепнат ,ама после ще ти похлопват :lol: .Иначе аз на твое място бих се отказал от изискването за тераса за да спестя сериозна сума пари и да го нарпавя както трябва.не забравяй и за топлоизолацията впрочем.

Тема "Нещо идиотско /може би/ :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: