Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
mitko414 - специалист
"Обхождал" ли си тавана с мастар, да видиш какъв просвет дава?
Тани - модератор
Слагай мрежа без притеснения. Когато купих къщата таваните бяха в отчайващо състояние пукнатини имаше и по 5 мм ! :shock: Понеже тогава нямаше финанси за плочи и по сериозни ремонти, "временно" ги шпакловах със сатенгипс и им сложих мрежа без да се старая - направо я наковах с такера за тавана и я шпакловах отгоре. Преди това обаче изстъргах пукнатините до здраво и грундирах обилно с дълбокопроникваш грунд . За моя изненада вече трета година няма нито една пукнатина по таваните , за разлика от стените. На тях не слагах мрежа , защото ще ми е трудно после да ги съборя и се напукаха( не много , но не е като да няма пукнатини), въпреки че основата беше (изглеждаше) много по-здрава от тази на таваните.
stenmark - специалист
mitko414 написа:
Колега тавана не е картон ,а гредоред.
jekasus - майстор
stenmark написа:
mitko414 написа:
Колега тавана не е картон ,а гредоред.
Картона и той не винаги прав. :-D
leo^^ - специалист
Таванчето е сравнително право, мисля да сложа стиропор или фибран, след това мрежа и шпакловка.
torbalan - Дървен философ
ако ти е прав тавана - за кво ще слагаш фибран, стиропор или каквото и да е?

слагай мрежата и шпакловай...
leo^^ - специалист
По-добре да има някаква изолация да не бяга топлото нагоре към тавана през зимата, а и лятото на тавана е много горещо и се отразява и на етажа. Пък и стаята е 12м2, няма да се оскъпи много.
ArturDent - Почти Безобиден
А защо все пак не щракна една снимка, вместо да се впускаш в едноседмични обяснения?
leo^^ - специалист
Не съм се сетил за снимка, но от нея нямада се разбере равън ли или не тавана. Искам да попитам също ститопора освен, че се закачва с винтове(по колко на брой?), с теракол ли се лепи?
А също и мрежата мога ли направо с гипсова шпакловка да я лепя за стиропора?
iva6ki - специалист
Ще се разбере най малкото в какво състояние е тавана и дали изобщо да се прави под него а трябва снимка и над него и дали в бъдеще мислиш да правиш таванска а поне при мен съм предвидил 5см вата и гипс картон отдолу и в зависимост средствата 10-15см вата не по малко от 50кг/куб. на тавана между гредите и отгоре дъски или ОСБ

Тема "Шпакловка на таван гредоред" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: