Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
yhv - специалист
Ако са мравки добре, но ако са термити си имаш проблем. Термитите много приличат на мравки само с тази разлика, че през определен период от годината измежду мравките се появяват такива с крила.
Stefan2000 - специалист
В България има ли термити като тези които са по тропиците, или това което споменаваш са някакви далечни техни роднини?
toni_g79 - специалист
Стига бе,как термити в бг :lol:
bulhomes2 - майстор
Тук в Троян имаме майстор на плочите (май тикли им викате). Ако искаш мога да му потърся координати. Доста хора (и фирми го ползват).

ПП. Москвичите много ме кефят. И номера дето се вижде не е случаен...
Стефко - специалист
Caxo написа:
Ето това е покрива.:-D
Това покрив на къща ли е? От снимката не ми прилича на къща. :lol: Решението - цяластно разпокриване, нова носеща конструкция, и нареждане на тиклите. Вероятно в Трявна може да намериш майстор.
valqk - специалист
bulhomes2, моля пусни координатите на човека в темата ако ги намериш, че и мен ме интересува същото нещо.
Благодаря!
Caxo - специалист
Стефко написа:
Caxo написа:
Ето това е покрива.:-D
Това покрив на къща ли е? От снимката не ми прилича на къща. :lol: Решението - цяластно разпокриване, нова носеща конструкция, и нареждане на тиклите. Вероятно в Трявна може да намериш майстор.

Това е покрив на сайвант, на къщата добре че на времето е препокрит с цигли.мисълта ми беше да разбера начина на нареждането им, оттам нататък и аз мога да се оправя.Просто си има някакъв чалъм, който обаче още не съм го разбрал :)
Колкото до ремонта на носещата конструкция...единсвено бих сменил изгнилите ребра, иначе останото не виждам защо да го разбутвам, при положение, че няма изгнило...
bulhomes2 написа:

ПП. Москвичите много ме кефят. И номера дето се вижде не е случаен...

По вашия край се срещат все още, ако разбереш за някой 407/403 да се продава, драсни едно лс :-D
Stefan2000 - специалист
Не ви разбирам, как може да сравнявате каменните тикли с разни ламарини, битум и цигли. Вярно е че е много по-лесно, но по този начин къщата загубва стила си, а според мен и голяма част от стойноста си.
Дори и да не може да ги наредите перфектно, пак има начин да се спаси положението, като под тях се положи битумна мембрана. Най-големият им недостатък според мен е че са тежки и си искат стабилна покривна конструкция, която все пак струва пари. Но всеки си решава сам. Жалкото е, че остават все по-малко такива къщи.
bulhomes2 - майстор
0884601323 - Минко (викат му "Тиганя"). Ако не е актуален номера - пишете да търся от друго място.
Caxo - специалист
Някой на който са му пренареждали покрива не е ли виждал как стават нещата... Далече съм от мисълта, че от толкова хора, които уж се занимават с реставриране, реновиране и т.н. не е виждал поне от къде на къде се почва и къде е разковничето :-D

Тема "Пренареждане на (покривни) плочи.Как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: