• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
destino - специалист
Отказах се от тухлите, продавецът от строителният магазин си взе половината, разпродава ги на дребно,
за да си избие някои "разходи". Той съответно изобщо няма да плаща на дилъра, който му ги достави.
От завода казали, че ще изпратят човек за инспекция. Пълна комедия.

Тази седмица очаквам да ми върне парите.

Другата половина си седи в двора като прясно сирене, тепърва ще мисля къде и как да ги изхвърля.

Добре, че имам стари тухли единички, с които спасих положението и не спря строителството.

П.С. Имам друг въпрос, и за да не отварям друга тема искам да попитам тук.
След колко време, в този сезон може да се свали кофраж от колони и шайби?
Питам, защото моите строители имат мерака да махат кофража едва ли не на следващият ден.
ebahti - майстор
Може да се свали кофража и на другия ден(всъщност почти навсякъде се прай така-нали тр. обекта да върви бързо) само требе да се фнимава да не се очукат ръбовете
професионал - специалист
Зависи от марката на бетона,но аз досега не съм имал проблем при декофриране на следващия ден.Опасно за бетона е при големи жеги (над 30гр) може да "прегори",и при студено време (под –5гр) може да замръзне,и затова избягвам при такива температури да декофрирам рано,но при теб е ОК.
oho-boho - напреднал
destino написа:
Питам, защото сега трябва по някакъв начин да отсея лошите тухли. Засега ги хвърлям от 60-70см на ръб на бетон, оцеляват 50%.
Хвърлям ги нежно, може би не трябва да ги щадя?
Със почукване мисля, че не е толкова надеждно. Поне не с моите уши.

Дали ще има смисъл да ги полея с вода обилно палетите, така да отсея неизпечените?
На хубавата тухла едно поливане едва ли ще навреди?
кви са тия тухли то все едно от кал са правени

аз навремето от Харманли от завода взех направо но нямах такива проблеми
destino - специалист
oho-boho написа:
кви са тия тухли то все едно от кал са правени

аз навремето от Харманли от завода взех направо но нямах такива проблеми
Тухлите са от глина, просто неизпечени.
Взех си парите, върнах тухлите, но сега се чудя къде да си купя, и как да разбера какви са? :wallbash:

Иначе, бетона ми е В20, къщата е 2 етажа и половина.

П.С. Основите са ми изляти преди месец, над земята са, дали мога да им намажа течна хидроизолация,
или да изчакам още?
  • 1
  • 2

Тема "Дефектни тухли от Сливен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: