Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
root666 - специалист
А този проблем с окислението съществува ли при XPS-a и за какво време се случва?
Фло - специалист
Илиян Илиев™ написа:
Добре де. Един от водещите производители на покриви предлага следното нещо.

http://www.monier.it/prodotti/wierer/so ... legno.html

Ние сме го правили на един покрив. Защо го предлагат, щом епс се скапва от контакта с кислород?

п.п. Производителя издаде сертификат за 20 годишна гаранция.
Вадя го от сайта:

Защита от студ (през зимата) U - W/m²K Топлопреминаване - U-стойност - W / m² K 0,34 за 8 см. за 10 см е 0,27 за 12 см е 0,22
Lambda - W / МК 0,032 при всички дебелини/8,10 и 12 см/,което ми е странно.

Ще помоля колегата Tsilkov да коментира U-стойността,вижда ми се много висока!Това е стиропор с графит.Самата технологична новост да се влага графит в стиропора при външен монтаж говори,че е било нужно нещо да се направи за дълготрайността на стиропора,иначе от какъв зор,ако няма проблем ще се налага влагането му и оскъпяване на продукта?
bojin1 - помощник
полиуретанова пяна отвън
Tsilkov - майстор
Фло написа:
Илиян Илиев™ написа:
Ще помоля колегата Tsilkov да коментира U-стойността,вижда ми се много висока!
Вероятно искаш да кажеш много ниска стойност(което е високо термично съпротивление).Иначе ламбдата за всички дебелини е една - това е термичното съпротивление на самия материал,а не на стена изградена от него.По тази ламбда-0,032 Стойностите за съпротивление U трябва да са 0,4 ; 0,32 ; 0,26 за 8,10,12 см.Формулата е "U = ламбда / дебелината на материала в метри".Стойностите които са посочили вероятно са U за сграда което включва и съпротивление на топлопреминаване към външния въздух и вътрешния по техния си стандарт.Принципно то и самите сгради така се изчисляват ,но е реално това си е рекламна заблуда когато сравняваш два материала.Затова аз предпочитам да гледам ламбда стойностите.
Tsilkov - майстор
bojin1 написа:
полиуретанова пяна отвън
Вероятно сикаш да кажеш изолация.
bojin1 - помощник
Tsilkov написа:
bojin1 написа:
полиуретанова пяна отвън
Вероятно сикаш да кажеш изолация.
Eто това искам да кажа

Прикачен файл

800px-Sol_3.9.jpg
800px-Sol_3.9.jpg (28.89 KиБ) Видяна 6060 пъти

Прикачен файл

15_Maqueta_cubierta_inclinada_con_poliuretano.jpg
15_Maqueta_cubierta_inclinada_con_poliuretano.jpg (22.82 KиБ) Видяна 6065 пъти

Прикачен файл

Poliuretano .jpg
Poliuretano .jpg (17.66 KиБ) Видяна 6066 пъти
Tsilkov - майстор
bojin1 тва с пръскането дето си го показал за някоя по-южна страна като Испания и Гърция става ,ама при тия дебелини за наще ширини е труд и пари на вятъра.По принцип полиуретана е страшно добра изолация защото има ламбда приблизително 0,22 кеото го рпави двойно по добър изолатор от ватата примерно :shock: .За съжаление е още по-податлив на стареене и чуплив дори от стиропора затова се предлага основно на панели.
bojin1 - помощник
Tsilkov написа:
bojin1 тва с пръскането дето си го показал за някоя по-южна страна като Испания и Гърция става ,ама при тия дебелини за наще ширини е труд и пари на вятъра.По принцип полиуретана е страшно добра изолация защото има ламбда приблизително 0,22 кеото го рпави двойно по добър изолатор от ватата примерно :shock: .За съжаление е още по-податлив на стареене и чуплив дори от стиропора затова се предлага основно на панели.
:) Че е по скъп съм съгласен,но че е по податлив на стареене и чуплив ......????? :?:Аko не го пече открито слънце ,а тук ще има най малко кермиди няма проблем
Tsilkov - майстор
Ми вземи една пяна и направи форма с размери 120/60/10 см .(колктоо е лсит стиропор) и после си поиграй с нея - ще видиш какво имам предвид чуплив.Това е причината да го предлагат на панели - независимо дали метални ,или с ОСБ.Иначе поне при панелите полиуретана не е по-скъп(то зависи и от разновидността) - не прави аналогия с монтажна пяна на спрей.
bojin1 - помощник
Tsilkov написа:
Ми вземи една пяна и направи форма с размери 120/60/10 см .(колктоо е лсит стиропор) и после си поиграй с нея - ще видиш какво имам предвид чуплив.Това е причината да го предлагат на панели - независимо дали метални ,или с ОСБ.Иначе поне при панелите полиуретана не е по-скъп(то зависи и от разновидността) - не прави аналогия с монтажна пяна на спрей.
:) Като се напръска на бетона на покрива не става ли като панел? Разликата е доста голяма нали? Гарантирам ти че ако напраскаш 10 см *което е много* полиуретанова пяна на 1 кв м става доста твърда повърхност ,спокойно можеш да ходиш върху нея

Тема "Топлоизолация на покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: