Защото така тръгна от другия пост
Не крия нищо. Ето и актуална тема по тоя повод (писано и от мен, да не пиша тук пак)
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 69#p375069
bjdbjd написа: Е защо само на лично колега? Хайде да видим какви са цените виВсяко цитиране на цени в този форум(а и не само) винаги е давало храна на безмислени спекулации ,или в другия вариант обвинения в реклама ,ама все пак не е хубаво и човек да се крие като мишка
При мен последните 3 къщи които правих цената за проект по всички части(архитектура,конструкция,ОВиК,ЕЕ,ВиК,електро,ПБЗ,ПАБ,доклад по енергийна и геодезия и вертикална) в София цената кацаше(след изготвена оферта) 20-24 лв. на квадрат в зависимост от големината на къщата.Това с детайли ,3Д модел и КСС-та ,а не само "папки за пред общината".Геологията в София ми я правят на 300 лева с един ръчен сондаж и още толкова геодезическо заснемане.Това обаче далеч не са сумите преди да се почне да се строи.Всички такси по разни общини и експлоатационни дружества лягат на едно поне 4000 лева.Не дай си боже да те "охлузят" да правиш външни връзки.В другата тема съм написал подробно отделните неща без да засягам варианта "външни връзки".