• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Стефко - специалист
Човека пита, и избяга. А ние, балъците, се надприказваме. Но това може да е полезно за друг. Явно вече се оформи становище.
vipltd - специалист
На чужд гръб и сто мазета са малко.
Само ,ако е наклонен терена,само при дълбоко фундиране.Непременно след геоложко проучване.
В противен случай рискувате да вложите половината си живот в инвестиции под земята.
fbr - майстор
Аз живея в къща без мазе, и знам колко много ми липсва. Никакви външни бараки, пристройки и пр. не могат да заменят едно мазе.
MamaMy - майстор
И аз живея в къща без мазе и знам колко много ми липсва вратата на гаража :-D
Стефко - специалист
МамаТи. Живей си в гаража, и не се оплаквай. Приятел, явно не знаеш какво е да имаш мазе. Опитай се да разбереш, и ще видиш колко не си прав.
timon_tg - специалист
явно трябва на направя първо някакво проучване каква е почвата и колко на дълбоко ще трябва да се копае и дали има подпочвени води.
Терена е равен като тепсия, но с това лято и есен без грам дъжд, не знам какво ще покаже проучването и дали ще е достоверно.
VLADO66 - майстор
А комшиитe имaт ли мaзeтa,a клaдeнци и aко дa кaкво e нивото им пролeттa и eй тaкиви въпроси порaзпитaй.А инaчe трябвa дa сe нaпрaви eднa гeология и от тaм дa сe тръгнe- стaвa ли нe стaвa ли.И e хубaво дa сe дупчи пролeттa когaто подпочвeнитe води сa нaй-високи.
vipltd - специалист
Независимо от наличие на подпочвени води,трябва да се вложат доста финанси за хидроизолация и дренаж.
За да се направи мазето изкопа се прави с по метър по-широк околовръз къщата.При това положение дори да нямаш подпочвени,надпочвените са достатъчни да помрачат живота ти.Съответно си иска инвестицията.
Ако пък се случиш и на скала,че да копаш и с багер с чук са допълнителни разходи.
Да не говорим и за количеството бетон и арматура,равни на следващите два етажа.
Икономически е изгодно в случай,че си правиш всичко сам,както Аз и Стефан.
LazarGanev - "Велик майстор"
vipltd написа:
Икономически е изгодно в случай,че си правиш всичко сам,както Аз и Стефан.
Икономически изгодно да си правиш всичко сам е само ако си безработен :-D
batkotony - специалист
MamaMy написа:
И аз живея в къща без мазе и знам колко много ми липсва вратата на гаража :-D
Абе ти може и сега да си направиш гараж-просто няма да е интегриран в къщата,но я направи мазе след като къщата е вече факт...
ПП.
Стефко написа:
МамаТи ...
Понякога се чудя,чувството ти за хумор ли не е както трябва или просто се заяждаш с хората...Човек е като огледало-усмихнеш ли му се и той ще ти се усмихне,озъбиш ли му се-очаквай същото!Помисли над тези думи... :wink:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "къща с мазе или без ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: