Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
leonardo_vd - модератор
Caxo написа:
По принцип целта е гредата да стъпи върху стъпката... Като цяло не ми харесва начина да почваш отзад напред. Ако ти е наложително колата да презимува в гараж, да беше направил един малък, колкото за колата, а когато имаш средства вече да си направиш всичко като хората. Така поне бих постъпил аз...Като гледам и гредите са слагани малко... "където дойди"
Гредите са слегани преди да се знае с какво ще се затваря и са добавяни други заради размера на плоскостите. Достатъчно са и не ме бърка че не са естетически подредени. Обясних защо почвам отзад напред.
Има и друг вариант за перите.Да подкопавам една по една всяка забита и да я изрежа до нивото на земята като след това завия отстрани ъглова шина от широк винкел с пета отдолу, която да бетонирам после. Този вариант е по-добър, но изисква повече време, защото не може да се направят всички наведнъж за да не се изкриви бараката. Има време то ще покаже какво ще стане.
Стефко - специалист
Аз няма да критикувам грешките, които виждам. Защото ПАК ще си изтриеш темата, като предната.
Георгиев - специалист
Това което се вижда е, че ще го събори вятъра. Няма опаянтване. Къде се намира това, съвсем сериозен съм, ако е ветровит регион някоя хубава сутрин, след някоя бурна нощ ще си изненадан :)
Стефко - специалист
Че ще го събори вятъра, е повече от ясно. Ще го построи отново, но с помощ от приятели/от форума/. Само колата да не е вътре.
leonardo_vd - модератор
Стефко написа:
Че ще го събори вятъра, е повече от ясно. Ще го построи отново, но с помощ от приятели/от форума/. Само колата да не е вътре.
Дрън дрън. Малко ще е трудно да го събори. ама ще видим. Предната тема я изтрих зарад грешната посока в която тръгнаха дискусиите. Проекти, узаконяване и тем подобни.
За ваше сведение вятър имаше и то доста сериозен и като гледам си е още тук, а на повечето комшии им хвръкнаха покривите. Когато кажа ГОТОВ СЪМ напълно може да се говори какво ще се случи.
Много ми е чудно като му лисна 6 кубика бетон кой господ ще го вдигне.
Георгиев - специалист
Какво не разбра за опаянтването?
Tsilkov - майстор
Не виждам кво толкова сте се хванали за косите. Верно има нужда от още някой "диагонал" ама се пак темата е "Гараж от скрапа".Пък и Леонардо место да спори с вас да тресне два-три диагонала по-малко усилия ще коства :lol: .То сега сградата от вятър няма да падне щото е едноетажна и е твърдо хваната към гипсофазера ,ама не е лошо да и се сложат още няколко диагонали за да не товари излишно снадките с гипсофазера и от там после да се напукат.
Не хванах каква е обаче идеята на верандата-защо не го направи направо по-широк :? Като правиш канала мога да ти дам чертежите на един канал които съм правил.
П.С.Земи боядисай калника на единичката като ще я вкарваш в новия гараж :lol:
Последна промяна от Tsilkov на пон дек 12, 2011 2:11 pm, променено общо 1 път.
kretio74 - специалист
Гипсофазера колко милиметра е ? Аз от бунището на Кнауф си изолирах къщето и съм много доволен като материал. В пъти е по добре от каквото ида било друго а за пари, разходите ми бяха два курса с Дукато Макси до Видин. Прави Леонардо, теории много ма на практика се получава друго. Па като го направиш викни на по бира да го полееме (да не падне) :lol: То Торнада в нашия край нема, ма знаеш ли, то с тоя климат.
leonardo_vd - модератор
Ша ма карате посред нощ да излизам да снимам. Снимките са още в началото. Има доста диагонали и отвора за гаражната врата е оформен.
ПП Давай чертеж на този канал, защото не знам дали ще уцеля размерите. А еденичката е болна тема, то за нея тоз гараж се прави. :rolleyes:

Гипсфазера е 15мм. Навсякъде гредите са завивани с винтове и ковани с пирони. Планките които се виждат са само за прикрепяне докато се закове и завие /така ми е по-лесно/ Имам и едно синьо лепило с което лепя фугите на фазера и след като изсъхне раздува като полиуретанова пяна. Много здраво лепи и е точно за тази работа. При интерес мога да го снимам.
Случайно има снимка на лепилото.

Прикачен файл

DSC02999.jpg
Tsilkov - майстор
Ето този мисля е за коли:
Изображение

Ето и армировки някакви (левия е за камиони ,а десния за коли)
Изображение

Тема "Гараж от скрапа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: