Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
infomar
torbalan написа:
единствения недостатък, дето се сещам е - какво ще правиш, ако се счупи керамида...аз бих ползвал това за запушване на пукнатини там, където не би могло да се счупи...
примерно хидроизолация на течащата ми тераса :)
Това е най-малкият проблем. Гумата така залепва за керемидата, че не може да я махнеш. Става едно цяло с нея и съседните. Ако по някаква причина се счупи, то няма да протече дъжд от това място и тя ще си стои счупена ако трябва с години, като гуменото покритие няма да пропусне вода. Наложи ли ли се все пак необходимост да се подмени керемида - обрязваш я от гуменото покритие от всички страни, подменяш е с нова и боядисваш наново с течната гума.
Течната гума е като боя, нанася се с четка или пистолет, една или няколко ръце в зависимост от исканата дебелина, разрежда се с вода.....Елементарно Уотсън...
Фло - специалист
Хасан баница няма да яде, като мажеш керемидите с акрофлекс! Като си купиш кутията,ще видиш написано,че технологичното изискване е да се грундира и да се използва специален плат, при нанасяне на следващите две ръце. Тая дъвка от рекламното клипче няма общо със суровата действителност.Плата няма как да уплътни релефа и снадките на керемидите.Тука колегите правилно споменаха,че упражнението ще надхвърли 10 лв.на квадрат при неясен и повече от съмнителен резултат.Така,че за тези пари може да си сложиш битумни керемиди, или воалит,ако не държиш много на визията. Между другото течната гума е условно търговско наименование на акрилатна смола /течен плексиглас/ във вода. Няма нищо общо с каучука и съответно във времето и на слънце става крехка и чуплива.
stiv1961 - майстор
infomar написа:
torbalan написа:
къде се продава?
колко струва?
каква е технологията на нанасяне?
Търси в интернет "ТЕЧНА ГУМА АКРОФЛЕКС" (Моля да не се счита за реклама)
Тази ,,течна гума" я има горе в рекламните карета- Русенско производство. Аз я ползвах като правих басейна и трябва да ви кажа, че е много добър продукт. Но нека колегата, който пита да се запознае обстойно с продукта. Акрофлекса запълва малки фуги, но мисля,че няма как да запълни фугите в редовете между керемидите.
toni_g79 - специалист
infomar написа:
torbalan написа:
единствения недостатък, дето се сещам е - какво ще правиш, ако се счупи керамида...аз бих ползвал това за запушване на пукнатини там, където не би могло да се счупи...
примерно хидроизолация на течащата ми тераса :)
Това е най-малкият проблем. Гумата така залепва за керемидата, че не може да я махнеш. Става едно цяло с нея и съседните. Ако по някаква причина се счупи, то няма да протече дъжд от това място и тя ще си стои счупена ако трябва с години, като гуменото покритие няма да пропусне вода. Наложи ли ли се все пак необходимост да се подмени керемида - обрязваш я от гуменото покритие от всички страни, подменяш е с нова и боядисваш наново с течната гума.
Течната гума е като боя, нанася се с четка или пистолет, една или няколко ръце в зависимост от исканата дебелина, разрежда се с вода.....Елементарно Уотсън...
Че каква и е дебелината на тая течна гума?Че чак да държи отчупени парчета цигла?? Т'ва повече ми прилича на рекламни фантазии,но...... Започваш пост с въпрос,а свършваш с убеждаване на твое си твърдение :yawinkle:
п.п сега прочетох поста на Фло,и по неговото обяснение с плата има повече логика......
inspo - майстор
infomar написа:
......Елементарно Уотсън...
Елементарно ама когато я нанасяш върху равна повърхност.
За да замажеш фугите на керемидите ще отиде доста материал.
Особено от към челото на керемидата.

Ако са ти здрави керемидите- едно препокриване на покрива няма да ти
струва кой знае колко.
В същото време ще подмениш, ако има изгнили дъски/летви.
И покрива ще изкара още дълги години.

П.П.
Видях какво е написал колегата фло и съм склонен да му вярвам повече отколкото на рекламата на гумата.
Ултравиолета не прощава на нищо :-D
Tsilkov - майстор
Фло написа:
Тука колегите правилно споменаха,че упражнението ще надхвърли 10 лв.на квадрат при неясен и повече от съмнителен резултат.
Ще надмине не ами и пушек ще се дигне.Работил съм с мазана хидроизолация - за разни специфични и изкривени места е уникален продукт без аналог ама производителите и прекаляват с агресивната рекламна кампания и хората остават с впечатление ,че е някакъв универсален лек от типа "магнитни наколенки" :lol: .На мен няколкото парченца които поправях и доизолирах с всички грундове и запечатки ми глътнаха 100+ лева (точно защото на снадките и неравностите не става с 1-2 ръце) та смятай колко ще е целия покрив.За UV лъчи ,студ и ходене отгоре да не говорим :cool:
infomar
toni_g79 написа:
Че каква и е дебелината на тая течна гума?Че чак да държи отчупени парчета цигла?? Т'ва повече ми прилича на рекламни фантазии,но...... Започваш пост с въпрос,а свършваш с убеждаване на твое си твърдение :yawinkle:
п.п сега прочетох поста на Фло,и по неговото обяснение с плата има повече логика......
Дебелината зависи колко ръце ще положиш и не са рекламни трикове, виждал съм я на "живо" но за други приложения. Прав си, че сам се само убеждавам, но търся аргументирани противоречащи мнения. Това, че аз мисля така не пречи и да греша, затова всякакви аргументи които са против са добре дошли. Както виждаш, опитвам се да оборя някой противни мнения, но други може и да не мога и това да доведе до промяна на идеята ми и тя да не стане.
За сега по сериозни аргументи против са - цена и евентуално голям разход.(25 кг = 56 лв.)
Пак повтарям - под керемидите нямам дъски а само летви и дебели греди.... :? Керемидите се виждат от долу целите.... и най-малка тяхна повреда води до теч вътре....
Последна промяна от infomar на пон яну 09, 2012 5:11 pm, променено общо 1 път.
stiv1961 - майстор
Ето го акрофлекса, преди две години 4 кг бяха 20 лв., 20 кг- 80 лв., разхода го пише на опаковката.
vipltd - специалист
Тази еластична гума е добра за басейни,плоски покриви и тераси на нови сгради,заради евентуални слягвания.
Практически е трудно приложима за керемиди ,почти невъзможно е .
А представяте ли си как би изглеждал такъв покрив?
Не го приемам като реклама,а като удивление от за първи път видяно и стремежа да е по-различен от другите.
stiv1961 - майстор
vipltd написа:
Тази еластична гума е добра за басейни,плоски покриви и тераси на нови сгради,заради евентуални слягвания.
Практически е трудно приложима за керемиди ,почти невъзможно е .
А представяте ли си как би изглеждал такъв покрив?
Не го приемам като реклама,а като удивление от за първи път видяно и стремежа да е по-различен от другите.
:-D Като х.й с кондом :-D

Тема "Въпрос за покриване на керемиди с течна гума." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: