Todor написа:По моята рецепта излиза 5 лв./м2 плътност D-300. За сравнение на характеристиките на топлинно съпротивление или коефициета на топлопроводност може да се видят данни за купешките аналози,например Тивит. Съвсем общо може да се каже,че 5 см полистиролбетон при тази плътност съответства на 2 см фибран.Dimitur написа:Колеги бихте ли ме посъветвали как да постъпя имам къща на груб строеж с ПЛОСЪК покрив(използваема тераса) и искам да започна да я довършвам от стоманобетонна плоча нагоре като мисля да започна със топлоизолационната замазка с наклони и искам да питам някой знае ли точната пропорция за забъркване в бетонобъркачка от малките 120л за замазка с стериопорните топчета.Също искам да питам знаещите дали в такава замазка има нужда от фуги против линейни разширения.Върху тази замазка с добре получени наклони които да отвеждат водата през барбакани в бордовете,мисля да има теракол лека замазка и върху теракола хидроизолация и отгоре някой слънчев ден да има гранитогрес или плочки.Това го правят в Домостроене, "Профикс" се казва фирмата. Преди година излизаше около 9лв/кв.м при 5 см дебелина.
Предварително благодаря!!!
Абе да кажа и аз ,макар че ФЛО вече е дал насоки.Рецептата за полистиролбетон която можеж да приложиш е 250 кг цимент R42.5 (зелени торби) , 100 кг. промит пясък (по възможност кварцов), 900л.полистирол на гранули (за Варна от Сото Колор или Максим) ,150л вода и идеята за латекс е много добра - 700 мл/м3.Латекса в случая замества въздуховъвличащата добавка и добавя качества (еластификатор).Фуги ще ти трябват на около 4 м. можеш да ги изрежеш като е готова замазката.Замазка от средно 10 см(имам предвид средно по наклоните) ти е достатъчна.Отгоре можеш да шпакловаш с цимент и кварцов пясък с водно стъкло за изравнителна шпакловка .Отгоре вече като хидроизолация да намажеш да речем - http://www.isomax.bg/product.php?id=2
Всичко това в сучай че не те убедят ба праснеш сандвич от 45 замазки и хидро и топлоизолации с обща дебелина 50 см. и тегло 300 -350 кг./м2