• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 16
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ArturDent - Почти Безобиден
Хайде стига заблуждавахте човека.
За 25 000 лева, не можете да направите къща 100 кв.м. каквото строителство да ползвате.

Ако някой може, имам още място в парцела - за 30 000 лева съм готов веднага да почва.
П.П. Даже можем да направим партия с bulhomes за по-голям бюджет....

Аман!
koceto_pz - специалист
Ухааааа.....работата е сериозна,парцела се намира почти в центъра на селото ,и е бил едно цяло с къща,хората са продали по голямата част от двора,и аз смята да строя на част от продадения парцел.Може би не съм се изразил точно,но с тези пари искам да вдигна къщата до груб строеж,и после поетапно ще се довърши всичко друго.
don_mimo - помощник
Здравейте,много готин форум!
Аз също съм решил да строя ,при мен в парцела има стара вила която ще разширя и ще вградя в новата къща. При мен ще е на 2 етажа ,като под покривното просттранство също юе се използва...
но до тук про4етените теми ,разговори проведени с проектанти и строители цените са от 100-150 евро/м.кв за груб строеж и 200-250 евро/м.кв до ключ.
наистина с тези 30 000лв които му остават на човека освен къща тип бунгало друго едва ли ще може да си позволи.....
цени за прокетиране актуални са от 6-8 евро/м.кв.
но пак по добре за 40к евро къща от колкото 60кв.м апартамент ново строителство :)
Фло - специалист
Колега Tsilkov не говорим за някоя прогимназия все пак,за 100 квадрата става въпрос.Мазилката му за цялата къща отвънка и вътре ще е под 1000 лв. труд и материали .Хубава баня с тоалетна е долу-горе 2000 лв.Ще го съборят ли такива пари? Аз мисля дори,че ще му останат да почерпи, плюс екстри, като френска камина да речем и маркови електроуреди даже.Все пак всичко започва от архитектурното задание и шанса ,човека да не попадне на някой задръстен екип проектанти,което е и основния проблем на нискобюджетната къща.
Забелязвам обаче,че никой освен тебе не е разбрал за каква конструкция говоря,което е обяснимо,даже един се изцепи ,че с тези пари можело само барака да стане.Пък Артъра,няма как да разбере,щото шопския зид му блести в очите.
Последна промяна от Фло на пон яну 23, 2012 9:21 pm, променено общо 2 пъти.
zimel - специалист
коцето каза:

"... двора,и аз смята да строя на част от продадения парцел."

Това не ми звучи много разумно, въпреки че е на село.
ArturDent - Почти Безобиден
koceto_pz написа:
,и е бил едно цяло с къща,хората са продали по голямата част от двора,и аз смята да строя на част от продадения парцел.
Това изглежда като съсобственост, което е много лошо.

А за 100-те квадрата съм напълно сериозен.
Фло, познаваш поне двама човека, лично във форума, които могат да ти потвърдят, че не се шегувам. Не съм и забавял плащания (дори и с ден).
Демек ако ти стиска - на лични. Парцела го има, ток и вода също....
Фло - специалист
ArturDent написа:

А за 100-те квадрата съм напълно сериозен.
Фло, познаваш поне двама човека, лично във форума, които могат да ти потвърдят, че не се шегувам. Не съм и забавял плащания (дори и с ден).
Демек ако ти стиска - на лични. Парцела го има, ток и вода също....
Знам,че си сериозен,само ,че тази година през април започвам един проект в Пазарджишко,отделно имам работа и по моята къща така,че няма място да ми стиска.Това,което казах горе за дървената скелетно-гредова конструкция,за трислойната зидария от четворки с пълнеж,за единичните стъпки и настилката от 10 см бетон вземи го осмисли и ще видиш,че става евтино и качествено.Като махнеш светлия отвор външната зидария е 85 кв.това са 2800 тухли х40ст. са 1120 лв., настилката със стъпките е към 11 кубика бетон приблизителнох85лв са 935 лв с една помпа от 110лв. машиносмяна кво му плащаш?За покрива ще отидат 3 кубика дъски ,смятай си ги и по 400 лв. ако искаш,80 греди грубо казано 10х10х300 са 800 лв..Събери го това всичкото и ако искаш го умножи по 2 за по сигурно и виж ква става.Е, има и още да речем 5 мрежи или 1200 лв. битумни керемиди ама какво толкова.Ей да не пропусна най-важното комфорта от топлоизолацията дебела 10 см .между тухлите от трислойната зидария-8 кубика стиропорени топчета на цена към 700 лв.или 800лв. ако е перлит. Да не казвам,че още по тарикатско става конструкцията от греди и колони до кота корниз,че може да се изпълни и от двойно П стоманен 3мм. профил,като така броя на колоните драстично намалява. 6 метра такава греда,100х100 мм,стена 3 мм е към 70 лв.или с други думи колоните стават на брой колкото, ако са от железобетон,примерно 6 или 8броя.Нагоре покрива пак от дървена конструкция.
koceto_pz - специалист
zimel написа:
коцето каза:

"... двора,и аз смята да строя на част от продадения парцел."

Това не ми звучи много разумно, въпреки че е на село.
Обърках се...пак ще пробвам да обясня,целия двор е бил доста голям и има къща,собственика решава да продаде част от двора,идва техника на селото ,опъват там квото се опъва :mrgreen: мерят и мой приятел купува декар и 400 със лице...сега немога да кажа точно че не съм сигурен.Моя човек дели купеното на два парцела по 700 квадрата,като за това изкарва скица ли не съм сигурен точно как се казва,и аз мисля да купя единия парцел от 700 квадрата и там да действам,като и двата вече разделени парцела си имат лице.След като всичко е узаконено ,мога ли да имам проблеми с комший примерно,и от какво естество може да са?
Фло - специалист
ЗУТ Чл. 19. (1) При урегулиране на поземлени имоти за ниско жилищно застрояване, свободно или свързано в два имота, се спазват следните размери:
4. в селата или частите от тях с преобладаващ равнинен терен - най-малко 16 м лице и 500 кв.м повърхност, а при специфични теренни и стопански условия, както и на главни улици - най-малко 14 м лице и 300 кв.м повърхност;

Това е твоя случай с лицето: най-малко 16 м лице и 500 кв.м повърхност,втората точка за 14 м. е доста условна,така,че мери ,да излезе 16м.
Общината ти прави подробен устройствен план/ПУП/ и нямаш грижи със съседите,освен малката подробност през имота да има сервитутна зона за,примерно кабели подземни или нещо друго,да речем право на преминаване на съседи,учредено от предния собственик,то си върви като наследство,но това са изключително редки случаи по селата.
koceto_pz - специалист
Фло написа:
ЗУТ Чл. 19. (1) При урегулиране на поземлени имоти за ниско жилищно застрояване, свободно или свързано в два имота, се спазват следните размери:
4. в селата или частите от тях с преобладаващ равнинен терен - най-малко 16 м лице и 500 кв.м повърхност, а при специфични теренни и стопански условия, както и на главни улици - най-малко 14 м лице и 300 кв.м повърхност;

Това е твоя случай с лицето: най-малко 16 м лице и 500 кв.м повърхност,втората точка за 14 м. е доста условна,така,че мери ,да излезе 16м.
Общината ти прави подробен устройствен план/ПУП/ и нямаш грижи със съседите,освен малката подробност през имота да има сервитутна зона за,примерно кабели подземни или нещо друго,да речем право на преминаване на съседи,учредено от предния собственик,то си върви като наследство,но това са изключително редки случаи по селата.
Благодаря за изчерпателния отговор =D>
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 16

Тема "Изграждане на нова къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: