• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Стефко - специалист
kalin72 написа:
Браво на човека, че се е решил да загърби скапаните градове, и да живее на село, тихо, спокойно, и чисто!!!
Възможности за работа има много, стига да мислиш и действаш разумно и да не ламтиш за пари :)

Съгласен съм, че човека е загърбил големите градове, даже и чистото и спокойно село, и е заминал зад граница. От това, че има много работа ли? Едва ли? Но нека го оставим той да отговори.
kalin72 - майстор
Стефко написа:
kalin72 написа:
Браво на човека, че се е решил да загърби скапаните градове, и да живее на село, тихо, спокойно, и чисто!!!
Възможности за работа има много, стига да мислиш и действаш разумно и да не ламтиш за пари :)

Съгласен съм, че човека е загърбил големите градове, даже и чистото и спокойно село, и е заминал зад граница. От това, че има много работа ли? Едва ли? Но нека го оставим той да отговори.

Ти пак не разбра - работата за пари не е всичко в тоя живот. Ако си направиш нещата така, че да нямаш заеми, и живееш стегнато, и не искаш много материални неща, един живот на село ще ти дойде прекарасен :) С днешните възможности за комуникация - чудно :)
Аз успявам до някъде да живея такъв живот, нещо заемите ми идват нагорно, но след някоя и друга година и това ще отмине :)
ArturDent - Почти Безобиден
Victoryus, тия 35 000 могат да ти стигнат най-много до надзид, без покрив.
Бетон - ами много зависи колко си далеко от бетонов възел. Пиши го 120-140 лв. с транспорта. 90-110, без. Ама това не ти е най-голямото перо. Имай предвид, че кофража за изливането на този бетон може и да е повече, като сума....

На другите въпроси, като, колко желязо влиза в...., колко е дебела една плоча... ще отговори конструктора.
То е като въпроса "Колко харчи едно МПС?" Подчертавам МПС а не лек автомобил.
ijs - специалист
ArturDent написа:
Victoryus, тия 35 000 могат да ти стигнат най-много до надзид, без покрив.
.
По-добре направи само първи етаж с покрив! 35 000 лева ще ти стигне.... първи етап....а за втория етаж ... по-късно....
Victoryus - напреднал
Артур много Ви благодаря иначе Брезница е на 18 км от Гоце Делчев
kaktys - напреднал
Victoryus,стои си там macho.Въобще не се захващаи да строиш тука в БГ,само ще си загубиш парите.И аз мислех като теб ама сега гълтам жаби.Ако пък толкоз ти е мерак няма какво да питаш,в España строителството е на светлинни години от БГ,вземи си един типов план за къща-chale и си свиркаи.Какво питаш за плочи,бетони,тухли и тем подобни БГ глупости,примерите са пред теб.
аndi - напреднал
Човече, изясни се със себе си.Това първо. Ние тука може да ти развиваме теории чак до сутринта.Погледнато реално, парите са ти малко за това ,което показваш,че искаш да строиш????? НО!!!!!! Винаги има едно главно НО,щом толкова ти е на сърцето - давай смело и въобще не го мисли.Доколкото разбирам не те е страх и има предприемчивост в теб-щом си стигнал до тук и с тези мисли!!!! Поразмисли обаче как ще довършваш тази къща и някакви идеи за изкарване на ПАРИ,че и на мен ми се строи къща,ама само с мерак и борбен дух :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Tsilkov - майстор
Ето малко отговори и от мен:
1.Препоръчвам ти Wienerberger (не е реклама защото не съм търговец,пък и не е единствена)-фирмата е германска но си има завод в България.
2.Килограмите в конструктивния проект.Цената е към 1,10-1,20 за килограм.
3.Питаш в регоина ти защото наистина варира доста самия бетон,транспорта и бетонпомпата.
4.Ако си гредова конструкция е 12-14 см. ,ако си скрити греди(т.н. безгредова) е 18-22 см.За къща горещо ти препоръчвам първия вид.Имай предвид че има и други видове строителство освен монолитното :)
5.Солена
6.Тва с парното и коелктора го забрави.Хубаво нещо са колекторите ,но колкото за топла вода.Ако ти се бърка в джоба термопомпи -ама предвид къде ще е къщата котелче с дърва.Изолация ти препоръчвам поне 10 санта(всичко под нея е жива набутвация :idea: ).Хубавия вариант е 16-20 см. стиропор и дограма с троен стъклопакет.Допълнителната инвестиция ти се връща за 5-9 години.
7.Почти до никъде(вече доста хора го споменаха).Завършена и обзаведена къща(без да е нещо особенно) за обитаване с пооправен двор излиза грубо 400 евро на квадрат.Тия два етажа които искаш по 120 квадрат се готви едни 200 000 лева.То хубаво изкарваш парички ама щом имаш само 35 000 лева направо минавай на варианта един етаж щото цял живот да работиш по и за тая къща няма смисъл - все пак на тоя свят има жени,почивки,коли,хобита,алкохол..........Иначе отиваш на следния виц:"По какво се познава че си Българин - по това че уикендите вместо да почиваш работиш по вилата" :lol:
Victoryus - напреднал
Ок момчета разбрах ви. Нека някой от модераторите който отговаря за раздела да заключи темата и да я премахне.
Благодаря на включилите се и дали своето мнение форума е невероятен и ще го следя с интерес. :)
Tsilkov - майстор
Защо да заключва?Пиши какво е станало/си решил по нататък.Като почнеш да строиш слагаи и снимки.Това е интеренет форум - тука секи дава мнение на посоки.Твоя работа е да прецениш кое ти върши работа и как.
P.S.На разпределението имаш една баня стояща старнно между дневната и трапезарията :? .Също така нямаш входно антре където да си събуеш обувките и връхните дрехи и да ги пъхнеш в шкаф.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Нова къща." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: