• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Фло - специалист
toni_g79 написа:
Дървения сайдинг не е само нареждане на дъски,като ламперия.... дъските трябва да се презастъпват и под тях трябва да има някаква хидроизолация...
Това разбира се е вярно за времената отпреди откритието на лепилото за дърво :-D Например С 200.Ако всеки ред по страната на съединяване на дъските се мазне с четчица лепило за дърво със С 200 и същевременно дъската се хване с винтове за рамката/обрешетника/няма никакъв проблем.Ако пък дъските не лягат плътно,към лепилото може да се добавят фини стърготини, като кит да убере луфтовете.
К А Я - специалист
Според скромните ми познания това е правилният метод за дървено скелетните къщи.Това което се обсъжда си е един вид окачена фасада. Правилният метод според мен е след ватата пародифузно водонепропускливо фолио, въздушна междина за проветряване и отгоре вече каквото реши. Дърво, циментов сайдинг или друго. Ватата ляга директно на стената.
v_tan - специалист
Внимателно да се премисли и детайла за монтаж около отворите (прозорци, врати) за да не влиза от там вода зад обшивката.
А за реденето на дъските, варианти има много.
Прикачен файл:
woodsiding_intro.gif
woodsiding_intro.gif (12.17 KиБ) Видяна 8044 пъти
vipltd - специалист
Колеги, ето Ви фиберциментовия сайдинг;

Прикачен файл

turksiding-1.jpg
turksiding-1.jpg (21.56 KиБ) Видяна 7962 пъти
toni_g79 - специалист
vipltd написа:
Колеги, ето Ви фиберциментовия сайдинг;
Тоя сайдинг боядисан ли е?И ако е,как му оправяте снадките,където се срещат 2 плоскости?Иначе тоя ми харесва повече...

Прикачен файл

Hardie_Siding_4.jpg
Hardie_Siding_4.jpg (10.87 KиБ) Видяна 7958 пъти
vipltd - специалист
Горния се монтира като ламперия.
Въпросния е боядисан ,като монтажа е на скачване около 3 см.
Снадките се обработват с акрилен силикон.
Къщичката е изцяло от фиберциментов сайдинг,цокъла и комина също от такива плоскости,имитиращи камък.

Прикачен файл

DSCF0185.jpg
v_tan - специалист
Изглежда добре. Цената как му е? С винтове ли се монтира към конструкцията?
vipltd - специалист
И челните дъски също.
Размерите им са 18 см ширл х 2,50 м дълги и 8 или 10 мм дебелина.
Като цена идват около 20лв./м2. Лесен монтаж,с видии.
Има и много добри изолационни качества.
naB4o - специалист
Докато бях в САЩ, 1 хотел направихме със сайдинг от дърво.
Тук бях постнал снимки на крайния резултат. Що се отнася за снадката, редят се от долу - нагоре. Дъските са като призми, с основа в долния край, и тънки в горния. Като в горния край се прикрепят (заковавахме ги с автоматични пистолети) към къщата, следващия ред застъпваше предходния и така до покрива. Основата беше чиста масивна дървесина, при която между нея и сайдинга, се полагаше една черна лепкава хартия, която гони всякакви дървояди и прочие. Изолацията, на стаите беше от вътрешната страна, с фолирана вата.
vipltd - специалист
едно изпълнение;

Прикачен файл

20110510_ekolojik_montaj14.jpg

Прикачен файл

20110510_ekolojik_montaj11 (1).jpg
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7