schuldiner написа: И съвсем не са безпроблемни... .Наистина не знаех, че са проблемни. Интересно ми е какви са проблемите, и какво да очаквам? Всички знаят, че къщата ми е с термопанели. Ако желаеш, светни ме по въпроса. Иначе ще го приема за блъф

schuldiner написа: И съвсем не са безпроблемни... .Наистина не знаех, че са проблемни. Интересно ми е какви са проблемите, и какво да очаквам? Всички знаят, че къщата ми е с термопанели. Ако желаеш, светни ме по въпроса. Иначе ще го приема за блъф
svetoslavoff написа: Преди час-два си рисувах:Звучи разумно. Ако под "по-здрава мембрана" разбираш полиестерна паропропусклива, доближаваш се до перфектния детайл: пароизолация - топлоизолация - паропропусклива - вентилация - хидроизолация. При сандвичите, независимо дали са двустранно тенеке или битум/фазер, отсъства вентилирането против прегряване на повърхностния слой. Паропропускливата мембрана освен за извеждане на случайни пари, се препоръчва да предпази топлоизолацията от въздушния поток при вентилацията - нали се сещаш, че като се обветрят панелките ЕПС (и фугите им), топлоизолацията не е много ефективна...
- махам обшивката;
- наковавам върху ребрата от по-здравата мембрана (мисля, че това ще ми даде повече свободно време за следващите дейности и защита от дъжд за около седмица макс, вярно ли е?),
- кова летви по дължината на ребрата над мембраната,
- върху тях плътна обшивка,
- два слоя воалит и шиндли.
Относно ЕПС: отдолу е правено в средата на 90-те при оскъдица на финикийски знаци:(.ЕПС 5см,закрепен тук таме по някой гвоздей по ребрата да не падне и накован фазер. Смехории...Болката ми сега е да оправя отгоре, а като се появи бюджетен излишък(както казала циганката а дано, ама надали:), тогава ще оправя ТИ отдолу.
Поздрави и приятна вечер!
svetoslavoff написа:А някъде срещнах изискване поне 1 отвор на 60м2 или 1 на скат.Туй го провери пак, защото аз съм чувал за цяло двойно било за отдушник.
Естествено, това се отнася за покрив с шиндли.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: