Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Tsilkov - майстор
torbalan написа:
последно като съм питал - в Бургас работеха на 28 лв/кв. метър за проектиране...
Дори е по-евтин самия проект ,ама то при разрешението ако беше само цената на проекта с мед да го помажеш.Има държавни такси,такси към ел. и ВиК дружествата.........Трябват ти зиходни данни-геодезия и геология,псоле иска трасиране,вероятно и технически,актуване,въвеждане по документи..........Да не говорим за чакането.Изобщо независимо колко ти е малък обекта влезнеш ли в "бюрократичния коловоз" наречен строителство тегобата е голяма и изготвянето на проекта ти е най-малкото перо.

Ако искаш да спестиш тези мъки се опитваш да влезеш в сектор "преместваеми обекти","стопански построики" и т.н.За съжаление за тях рецепта няма обаче защото всяка община си има собствени поднормативни актове за тях.
К А Я - специалист
Щом те гонят срокове, а и не ти се разправя с документи и разрешителни упроекти и всякакви съпътстващи строежа неща, би трябвало цената да е приемлива,още повече, че не намираш нещо по-евтино при тези условия.Остава да можеш да я платиш.
kolejancheto - напреднал
Намерих офис контейнер 3 на 5 метра за 4800 с ДДС...остава да видя какви документи ми трябват,да застеля малко бетонни стълбчета от лозе :)...и се надявам да мина с 5000 тотал.
torbalan - Дървен философ
действай :)

контейнерите май може и без разрешение от общината да ги поставяш...
OwnerBG - специалист
kolejancheto написа:
Намерих офис контейнер 3 на 5 метра за 4800 с ДДС...остава да видя какви документи ми трябват,да застеля малко бетонни стълбчета от лозе :)...и се надявам да мина с 5000 тотал.
Преместваем обект и мотивация на архитекта. Схемата за поставяне ще отнеме най много един час.
VLADO66 - майстор
Е,щe трябвa дa включиш трaнспорт и крaн.
kolejancheto - напреднал
А транспорта е в цената,кран уговорих за 100 лв.....
Остава да ида при архитекта,за да каже какво иска,дали няма да ми трябва и скица на мястото??
После разбира се ще трябва да свържа тока...контейнера имал цялата инсталация,надявам се да стане лесно
Tsilkov - майстор
kolejancheto написа:
за да каже какво иска,
Не го питай какво иска ,че може по инерция да те замотае пак в строителство.Питай какво трябва да се направи за да се узакони преместваем офис фургон.Ходи да питаш и в електрото ,че и там са доста подли гниди - кажи им че сикаш захранване за парцела 5kW,не обясняваи ,че ще правиш офис.
VLADO66 - майстор
Доколкото разбрах захранването ще е от къщата, така че електрото няма какво да се пита.
kolejancheto - напреднал
Да,по-точно от гаража ми,но той няма собствена партида....ще проуча как е,че и климатик ще има,3 компа,принтери....ще си трябва едно 5 кв.

Тема "Изгодна ли е цената ,която ми дават за сглобяема къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: