Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Tsilkov - майстор
dpp написа:
Чист Г образен както показваш ще трябва да пускам колона до долу за да подпра ъгъла вдясно и да се чудя с какво да затварям "хралупата" която ще се образува горе .
Колоната да ти е дерта.Ти тва дето го показваш кви безмислени язви и усложнения има - не е истина.Самата "хралупа" - може да не строиш покрива в това парче ,или да направиш билото на различно място в тоя сектор (макар че според мен така става грозничко).Не вивдам обаче защо да не си направиш терасата малко по-голяма :wink:
schuldiner - майстор
Няма причина да си променям мнението за хората, които наемат цигани, но... за последно в тази тема, че много опасно взе да става (имам предвид, че едното предложение е опасно за изпълнение):
Фигурата до Г-образен се разваля от малкото квадратно помещение. За да се покрие, трябва покривът да продължава над него извън стрехата, т.е. на по-ниско ниво. Което значи, че надзидовете и поясите на останалата част трябва да се заложат по-високо. Колко точно зависи от наклона, но и от други работи, дето сега няма да ги коментирам. Едно от тях е разстоянието от ъгловия поп на терасата до пресечната точка с маията (ЮИ) или колко може да стърчи подложната столица. В момента е около метър и половина и това е много. Поиграй си с напречния разрез и виж как може да се намали до 50-60 см или да се подпре с диагонал по подходящ начин към попа.

Ако някой ти каже, че този покрив е прост за изпълнение, не му вярвай! Аз виждам поне още две критични точки, в които бай мангал ще се оплете, но така си си избрал...
dpp - специалист
schuldiner написа:
Няма причина да си променям мнението за хората, които наемат цигани, но... за последно в тази тема, че много опасно взе да става (имам предвид, че едното предложение е опасно за изпълнение):
Фигурата до Г-образен се разваля от малкото квадратно помещение. За да се покрие, трябва покривът да продължава над него извън стрехата, т.е. на по-ниско ниво. Което значи, че надзидовете и поясите на останалата част трябва да се заложат по-високо. Колко точно зависи от наклона, но и от други работи, дето сега няма да ги коментирам. Едно от тях е разстоянието от ъгловия поп на терасата до пресечната точка с маията (ЮИ) или колко може да стърчи подложната столица. В момента е около метър и половина и това е много. Поиграй си с напречния разрез и виж как може да се намали до 50-60 см или да се подпре с диагонал по подходящ начин към попа.

Ако някой ти каже, че този покрив е прост за изпълнение, не му вярвай! Аз виждам поне още две критични точки, в които бай мангал ще се оплете, но така си си избрал...
Благодаря за мнението, затова питам тук, а и не е ясно дали ще го прави бай мангал ама знае ли човек - то квото съм оставил някой да ми го прави и все го осира, та последно време всичко си правя сам вкл. и тая къща до тук като изпълнение..Та затова вероятно ще действам аз със майстор и 2-3-ма помощници па било и от малцинствата..
dpp - специалист
След лека консултация със "който трябва" стигнахме до може би крайното и точно решение..
Ако някой може да даде съвет по трудностите по изпълнението, особенности сега е момента..Благодаря!

Прикачен файл

1.PNG
ebahti - майстор
Грозно и усложнено за изпълнение :? слушай Tsilkov
dpp - специалист
ebahti написа:
Грозно и усложнено за изпълнение :? слушай Tsilkov
ГРОЗНО :shock: , за трудно изпълнимо и сложно да, но грозно...
Това ми предложиха архитектите, а аз затова пиша тук за да видя някакво по -лесно приложимо решение, но все пак ако някой драсне/ нарисува нещо нагледно ще е добре ,ако разбирах толкова нямаше да питам. :?
goshob - специалист
Колега,
Защо си усложняваш живота с тези сложнотии? Знам, че на AutoCAD, ArchiCAD и др. подобни CAD системи всичко изглежда просто защото се свежда до пресичане на няколко равнини, но замислял ли си се как ще бъде всичко това на практика? Някой от архитектите изясни ли ти точно как ще изглеждат нещата с всичките тези чупки в кръгчето, което съм ти нарисувал на проекта? А как всичко това се обяснява на "бай мангал" даже и не ми се мисли...
Та, ако питаш мен, дръпни терасата още метър и половина за да ти стигне до края на пристройката (онова, което е 2.30 х 2.50) и прави Г-образен покрив. Другото Tsilkov ти го е начертал.
Лично мнение, разбира се :yawinkle:

Прикачен файл

1.JPG
Вадим Владимиров - специалист
В интерес на истината, това което ти е начертано е най-правилно. Друг е въпроса, как ще се изпълни. Най-лесния начин е, предварително да се очертае контура на покрива с канап, да се изправят "поповете" от дъски.Като разбереш, къде ти минават уламите и маите нареди истинските попове и столици.Използвай маркуча за пренасяне на нивата.Наредиш ли поповете и столиците, смятай,че си готов. Друг е въпроса дали ще се справиш.
Но аз категорично ще подкрепя колегата Цилков. Защото най-хубавия покрив е най-простия.
batsande - специалист
При Г-образния вариант, на ската който покрива квадратното помещение къде ще е подложната столица. Тежеста там ще е голяма, освен ако не се пуснат колони до земята.
dpp - специалист
Ако това имате в предвид за отсичане.... Имам два -три въпроса. Първо , ще има столица която ще е повдигната доста над тази на източната страна на терасата? И Второ, кво правим със триъгълника който се образува на квадратното помещение в средата? Очертал съм го. На всичко отгоре там ще лежи и тази столица.. :? Вдясно ще с еобразува пак един наклон от десния скат - отсечен. Какво правя със улука там? Струва ми се че ще е и доста грозно. :?

Прикачен файл

G obrazen otsechen.jpg
G obrazen otsechen.jpg (64.68 KиБ) Видяна 7015 пъти

Тема "Малко съвет и скройка на един покрив - моля за съвет.." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: