• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Вадим Владимиров - специалист
Продължаваме.
Прикачен файл:
P1080072.jpg
P1080072.jpg (99.92 KиБ) Видяна 4610 пъти
Прикачен файл:
P1080073.jpg
P1080073.jpg (105.3 KиБ) Видяна 4610 пъти
Прикачен файл:
P1080076.jpg
P1080076.jpg (79.92 KиБ) Видяна 4610 пъти
Прикачен файл:
P1080078.jpg
P1080078.jpg (78.4 KиБ) Видяна 4610 пъти
Прикачен файл:
P1080079.jpg
P1080079.jpg (79.77 KиБ) Видяна 4610 пъти
Ако това си направил, не би трябва да имаш проблем.
bulhomes2 - майстор
Ей, най-после ме разбра! Това исках да знам, за да видя какви ги е сътворил моя. Ако се сетя тия дни ще снимам.
Стефко - специалист
Тани,
Къде си да изтриеш рекламата? Нали съблюдаваш стриктно правилата? Това също е вид търговия. Както и светещите банери най-отгоре на страницата.
Тани - модератор
Е щом ще се заяждаме персонално - една седмица четене на правилата - наблегни на точки 1,3,5,9,10,14 и 15 , които пряко или косвено си нарушил само с този пост! Не може правилата да важат за всички други , но не и за тебе!
Стефко написа:
Къде си да изтриеш рекламата?
Рекламата е изтрита!
Стефко написа:
Тани,
Къде си да изтриеш рекламата? Нали съблюдаваш стриктно правилата? Това също е вид търговия. Както и светещите банери най-отгоре на страницата.
След толкова снимков материал, който пускам бъди сигурен, че ще постигна основната идея на този форум.
Тани - модератор
Разбира се , че постигаш основната идея на форума , за което ти благодаря! На Стефан не му обръщай внимание - той така си говори и този бан не му е първия , но пък е първия който аз му давам :) Но ние си го обичаме такъв, какъвто е - той ни е талисмана на форума и хич не е лош , въпреки , че понякога преекспонира нещата и ни дразни. Ще му свикнеш!
stenmark - специалист
Вадим ,ще ти задам един малко странен въпрос.Задължително ли е да имат олуците наклон.Не за друго ,ами едната ми дължина е около 14м и ако има наклон ми се струва че ще изглежда грозно.Мисля на тази дължина да сложа три казанчета.
VLADO66 - майстор
Нaклонa e зaдължитeлeн.По принцип при олуцитe e компромис мeжду визия/възможност зa зaкрeпвaнe/ и нaклон. Колкотн по-мaлък e нaклонa толковa скоростa нa водaтa e по-мaлкa и възможносттa зa обрaзувaнeто нa утaйки e по-ґолямa.
stenmark написа:
Вадим ,ще ти задам един малко странен въпрос.Задължително ли е да имат олуците наклон.Не за друго ,ами едната ми дължина е около 14м и ако има наклон ми се струва че ще изглежда грозно.Мисля на тази дължина да сложа три казанчета.
Наклона си е задължителен. При безшевните е хубаво, че няма снадки и водата се оттича свободно, което позволява минимален наклон, от порядъка на 0.5-1 %.
Задай си предварително наклона с челните дъски и така няма да е видим наклона на улука.Броя на казаните зависи от дебита, който ще поемат. Обикновено тръба на Ф100 отводнява около 80-100 кв.м..
stenmark - специалист
Това за челните дъски е хитро,но няма ли да тогава отдолу погледнато след като е накова ламперията да излежда кофти.На 13м при минимален наклон си е 7см.Сигирно пълно щастие няма.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "безшевни улуци" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: