Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
STO-YAN - специалист
Външната пукнатина и бих направил на две-три места гипсова шпакловка и докато реша какво да правя по-нататък с къщата
ще следя дали "работи" тази пукнатина. Бих извикал Щилян от SHL за една обстойна консултация. /Аз лично не го познавам това момче, но му имам голямо доверие./ Разговора с майстора ще пречупя през моите виждания и тогава ще взема решение. Бих разкопал около къщата на две-три места до основите за да проверя на каква дълбочина са и с какво са изградени. През този период на строителство, стаите се запълваха с камък, а на много места и със сгурия. Трябва да се провери пълнежа в стаите,
въобще във вътрешните помещения. Най-лош вариант е да е обикновенна пръст. Провери и пиши. Успех!
alexast - специалист
Благодаря на всички за мненията.В понеделник имам оглед с един "специалист" да видим какво ще излезе.Общо взето казват да не се притеснявам защото е слегнала вече къщата.Пък и е на един етаж.В понеделник ще се направи оглед на пръста около къщата и вътре в стаите.Още веднъж благодаря на всички.Ще се радвам да получа още мнения.
VLADO66 - майстор
Пукнатините може да ги напълниш с пяна.
Стефко - специалист
VLADO66 написа:
Пукнатините може да ги напълниш с пяна.
Като с това ще заздравиш къщата :lol: Това направо отива в бисерите :lol:
VLADO66 - майстор
С пяна се фиксират тухлените зидове за горната плоча при безгредовата строителна система.И това е изискване което се записва в обяснителните записки към конструктивния проект на сградите.
Pooh - майстор
VLADO66 написа:
С пяна се фиксират тухлените зидове за горната плоча при безгредовата строителна система.
И какво е общото с пълнежа на пукнатини в тухлен зид?

Мисленето никога не е излишно.

Само като жокер - пяната увеличава обема си неколкократно, при контакт с въздух или казано по-разбираемо - раздува. Та доколкото употребата при "запъване" на зид към тавана е оправдан, то даденият "съвет" за пълнеж на пукнатини е не за Бисерите, а си е направо подсъдно.
ebahti - майстор
Pooh написа:
VLADO66 написа:
С пяна се фиксират тухлените зидове за горната плоча при безгредовата строителна система.
И какво е общото с пълнежа на пукнатини в тухлен зид?

Мисленето никога не е излишно.

то даденият "съвет" за пълнеж на пукнатини е не за Бисерите, а си е направо подсъдно.
Брейй,много рабирачи бре.....айде да си лепим картоньо ...а?? :-D
Стефко - специалист
За картона не трябва нищо. Е, само малко инструменти. :lol:
VLADO66 - майстор
Целта е замонолитване на пукнатината.А ако се отвори от пяната положението е зле.Има и нискообемна пяна за ТИ и зидане.
Pooh - майстор
Стефко написа:
За картона не трябва нищо. Е, само малко инструменти. :lol:
Дам ... като гледам откога си правиш картона ...
ebahti написа:
Брейй,много рабирачи бре.....айде да си лепим картоньо ...а?? :-D
Че аз от нищо не разбирам бе Батьееее, аз само си размишлявам и чакам спецове кат теб да ми отворят очите.
Я кажи сега пукнатините как се третират или и ти си за "запенване" на всичко?
VLADO66 написа:
Целта е замонолитване на пукнатината.А ако се отвори от пяната положението е зле.Има и нискообемна пяна за ТИ и зидане.
Не видях уточнение, а по презумпция в магазина се купува най-евтината пяна, която си е монтажна и силно "раздуваща". Положението си е зле по начало, според снимките ... ама аз не съм спец - може и да ми се струва.

Тема "Купих си къща!Проблем с пукнатина?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: