Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ArturDent - Почти Безобиден
Основата е доста твърда. По време на строежа там спираха бетоновозите.
Даже разсипаха малко бетон.
Филц със сигурност ще сложа да да докарам нещата в една равнина (не хоризонтална).
После мисля да трамбовам с трамбовките тип "Пачи крак"
Изображение
bulhomes2 - майстор
Адаш, да взема да ти дойда на гости и да изиграем по едно хоро - същата работа...
uzi
Да, с това ще стане екстра. Щом камиони са газили отгоре, нямаш проблеми, следгнало е добре. Изравняваш със филц, малко пясъk за финна нивелация и редиш отгоре. А моето предложение за детайлите е www.bgreenpark.com, много са здрави. Успех, като изкараш трева, ще се похвалиш :)
bulhomes2 написа:
Адаш, да взема да ти дойда на гости и да изиграем по едно хоро - същата работа...
Ако глътнем малко, може и като валяк да го докараме.
batsande - специалист
А защо си решил цялата площ да я направиш така, или смяташ да паркираш и маневрираш в двора ?
valqk - специалист
ArturDent написа:
bulhomes2 написа:
Ако глътнем малко, може и като валяк да го докараме.
Само казвате и идвам с пиене да пробваме да го докараме като валяк :)
Аз също мислех да слагам такива паркинг елементи при мен (на улицата пред оградата), но се отказах. Гледах на няколко паркинга, че там където минават колите винаги няма трева, защото се смачква. При мен в момента гледам да минавам всеки път през едни и същи следи и така прецаквам само трева колкото за гумите, а и не се разкалва на друго място. Единственото предимство, което виждам, е че няма да ти се разкалва толкова много и ще имаш някаква твърда основа. При мен има и бетонни пътеки само за гумите (в двора) - така се свежда до мимимум бетона, а наоколо е трева... защо вярно искаш да го правиш цялото с такива елементи? Защо не си излееш 'пътеки' или с 'печлни плочки', но само там където минават гумите...
Последна промяна от valqk на нед юли 22, 2012 12:10 pm, променено общо 1 път.
Защо - ами защото вкарвам две коли и те не са нито паралелно една на друга, нито една зад друга.
Абе малко сложно е за обяснение:
Едната влиза с пълен десен и маневра като за обратен завой, а другата с нещо като паралелно паркиране назад.
Целта на тези маневри е в последствие (на сутринта) всяка една от колите да може да излезе без да се правят маневри с другата.
Вратата е с големина на една кола.
valqk - специалист
ArturDent написа:
Защо - ами защото вкарвам две коли и те не са нито паралелно една на друга, нито една зад друга.
Абе малко сложно е за обяснение:
Едната влиза с пълен десен и маневра като за обратен завой, а другата с нещо като паралелно паркиране назад.
Целта на тези маневри е в последствие (на сутринта) всяка една от колите да може да излезе без да се правят маневри с другата.
Вратата е с големина на една кола.
Аааа... ееее... аааа... ясно :)
Сега като се замислих - имам наблюдения при едни приятели пред тях как е - насипаха чакъл, после доста пясък и в пясъка посяха трева. Сега не се каля и има трева (малко обаче) там където не минават колите... не знам дали ти е вариант с пясъка само... всъщност то е наклон и май не е.
Явно така ще го правиш :) ще кажеш след година какъв е ефекта :-D
Извинявай за спама по темата.
gvladkov - специалист
Аз си го направих с бетонени плочи:
Прикачен файл:
2012-07-20 15.56.03.jpg
Прикачен файл:
2012-07-20 15.56.38.jpg
Още не сме посадили тревата,на есен,че мравките я отнасяли сега :rolleyes:
uzi
И в този бетон, каква трева ще искараш. По-добре го асфалтирай целия :) Две коли, ако минат по 5-6 пъти на ден върху тревата, няма да и се отрази неблагоприятно, дори е добре тревата да се валира от втеме на време. Няма да въртиш гуми на място или да караш със 100 км/ч . Това с коловозите става при преждевременно пускане на трафика, не изчакват да изникне тревата и да се вкорени добре. Няма да бързаш, ще изчакаш добре да се сгъсти райграса и тогава почваш да го газиш :) С пластмасовите елементи става далеч по-красиво, давам ти пример с хотел в Пловдив, с интензивен трафик от джипове за офроуд, но и поддръжката и грижите за тревата са интензивни :)

Прикачен файл

IMG_0443.jpg

Прикачен файл

IMG_0445.jpg

Тема "Зелен паркинг (под наклон)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: