• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
PCL82 - майстор
Масово "майсторите" на покриви само измават, а не подмазват капаците. Т.е. нареждат капаците на сухо и отвън намазват с р-р. Това се вижда и хваща окото-"свършена е работа" и се пести разтвор. Този разтвор обаче е подложен на всички климатични вличния от слънце, замръзване, вода. Напуква се, варта шупва и разтворът пада.

Много по-важно е да има разтвор под капаците. Той ще е защитен от вредни влияния от самите капаци и ще ги държи да не се разместват.Ако капаците са правилно сглобени, дори без обмазване отвън водата ще се оттича.

За мен е погрешно да спираш водата със замазване. Трябва да я отвеждаш, а не да я спираш, ако и пречиш тя ще руши. За разтвор се ползва воро-циментов р-р.
ulieliadi - специалист
Лично за мен никога , ама никога не бих измазвал капаци на покрива си. Има си нови технологии, които аз доста уважавам и се правят само веднъж(за разлика от подмазването) :cool:
svetoslavoff - специалист
Плевен, както казваш, "Неизмазано (в последствие и измазано) ми прокапва по причина, че капаците "лагат" върху последния ред керемиди почти на ръба." - Имаш причината, действай за елиминирането и. Мазания и подмазвания няма да те спасят. Както ти подсказаха по-горе, осигури се с лента под капаците, която да покрива достатъчно и горния край на керемидите.
И от първо качване на покрива вече се титуловаш калфа! Мисля че първата степен е чирак - шегичка:)
  • 1
  • 2

Тема "С какви смеси/рецепти се мажат билните капаци на покрив?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: