Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
luul - специалист
Да използвам темата на колегата :-D
Може ли да се направи това същото упражнение в блок на първия етаж?
Има ли опасност нещо да се свлече отгоре?
kaspar4o82 - специалист
luul написа:

може що да не може само 4е в един момент като 4истят комина на блока ви ще ти кажат да изкараш саждите през твойта стая
luul - специалист
kaspar4o82 написа:
luul написа:

може що да не може само 4е в един момент като 4истят комина на блока ви ще ти кажат да изкараш саждите през твойта стая

А да пропуснах да уточня, че в моя случай мисля да го махна целия. Нямам намерение да го ползвам а ми пречи, така че ако
някой може да обясни как точно да запуша здраво дупката в тавана след премахването на комина, ще се радвам да няуча.
kaspar4o82 - специалист
luul написа:
kaspar4o82 написа:
luul написа:

А да пропуснах да уточня, че в моя случай мисля да го махна целия. Нямам намерение да го ползвам а ми пречи, така че ако
някой може да обясни как точно да запуша здраво дупката в тавана след премахването на комина, ще се радвам да няуча.
Твойто е лесно махаш го до плочата остава дупка отдоло във твойта стая слагаш арматура на дупката каменна вата под арматурата смагаш една плоскост подпираш в пода и се ка4ваш в саседите и изсипваш половин кофа рядък бетон
torbalan - Дървен философ
Ако някой от съседите го ползва, като комин, може да бере сериозни ядове ако го изкърти...
mcm - специалист
Комина в панелките или кооперации се води обща част. Без съгласието на съседите не се маха, иначе рискуваш да го правиш наново и да отнесеш глоба.
chapara - майстор
torbalan написа:
Ако някой от съседите го ползва, като комин, може да бере сериозни ядове ако го изкърти...
И не само комина:

Закон за собствеността

IV. ЕТАЖНА СОБСТВЕНОСТ

[Препратки от статии] [Препратки от практики] [Препратки от процедури] [Бележки]

Чл. 37. (Изм. - ДВ, бр. 31 от 1990 г.) Етажи или части от етажи, заедно с придадените към тях помещения в тавана или зимника, могат да принадлежат на отделни собственици - държавата, общините и други юридически или физически лица.

[Препратки от статии] [Препратки от практики] [Препратки от процедури] [Бележки]

Чл. 38. При сгради, в които етажи или части от етажи принадлежат на различни собственици, общи на всички собственици са земята, върху която е построена сградата, дворът, основите, външните стени, вътрешните разделителни стени между отделните части, вътрешните носещи стени, колоните, трегерите, плочите, гредоредите, стълбите, площадките, покривите, стените между таванските и избените помещения на отделните собственици, комините, външните входни врати на сградата и вратите към общи тавански и избени помещения, главните линии на всички видове инсталации и централните им уредби, асансьорите, водосточните тръби, жилището на портиера и всичко друго, което по естеството си или по предназначение служи за общо ползуване.
torbalan - Дървен философ
Така е - въпрос на време е да ядоса някой съсед, кйто да го накисне в общината какво е направил...

След това процедурата е ясна - глоба и възстановяване на комина.

Имам съсед, дето го отнесе по тази схема за далеч по-невинна реконструкция...
Tsilkov - майстор
svetoslavoff написа:
По принцип е възможно, както ти казва и Tsilkov, но помисли за:
1. отвеждане на конденза от комина;
2. възможност за почистване на саждите.
То дори и при конзолен трябва да си направи вратичка за саждите иначе ще страда :)
Caxo - специалист
На мен малко не ми стана ясно... Комина продължава ли надолу към сутерен/мазе ?! Комина общ ли е или всеки етаж си има собствен ? Питам понеже комшията ми отдолу си махна неговия. Ние сме кооперация и всеки етаж си има комин. Ако е така не виждам причина да ти правят проблем, че си си махнал твоя комин в твоята стая... :?

Тема "Идеи за преправяне на комин" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: