Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
marmoz - специалист
15м мазе - 3 на 5 /15кв.м/да приемем че височината е 1.8м и стените са дебели 0.4м,периметър по височина по дебелина - [2*(3+5+2*0,4)]*1,8*0,4=12,7 м куб за махане
- 3+2*0,4 =3,8м външно - 3,8*5,8*1,8=40м куб за насипване ако сметнем че стените се махат и са по 40 см
VLADO66 - майстор
Камъните могат да се запазят за дувар ,барбекю и т.н.
ferrari4456 - специалист
Отгоре над оградата имам толкова много камъни че ми е писнало.Още от основите на къщата.Така че и те заминават :?
Днеска пуснах запитване на една фирма и ще видя ако даде добра цена...
Tsilkov - майстор
marmoz написа:
=12,7 м куб за махане
Това смяташ само стените. Обикновенно боклука винаги е повече - примерно от външния обем на къщата боклука си е 30-40 %.Аз го виждам 49*3 + 15*2 = 180 куб. застроено.180*0,3 - 60 кубика боклук.
VLADO66 - майстор
Туй е коефициент за разбухване.
marmoz - специалист
Аз само мазето смятах не цялата къща и вярно не съм смятал разбухването :)
miroton - майстор
В това селе нямали мангали да ти бутнат къщата и да им дадеш тухлит и прозорците.
ferrari4456 - специалист
С мангали няма да се разправям ,намерих си една фирма от Сливница за 800лв ще я бутнат ,извозят и заравнят терена. :)
ilian ivanov - специалист
Според мен пак ще се разправяш с мангали, ама ще им дадеш и 800 лв. :-D
ferrari4456 - специалист
Абе незнам на братовчеда му бутаха мангали за 400лв къщата и на следващата седмица когато не бил му извозили и нещата от новата му къща.Косачка ,печка ,2 легла ,газова печка ,тример ,перфоратор ,циркуляр ,машина за цепене на дърва ,3 килима ,2 флекса и 3 бормашини ,бетонобъркачка.Ето тва са му извозили ,почти всичко което е имал в къщата.Даже каза че мисли че са му гепили и част от цимента :| :sad:

Тема "бутане на къща..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: