• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Stefan2000 - специалист
Stefan2000 - специалист
Ето още нещо, което заслужава специално внимание!
Затова отделно.
http://www.rahovitza.org/
Интерактивните препратки са малко трудно разпознаваеми, но с повече търпение се откриват. Има много снимков материал.
Caxo - специалист
Благодаря ! Това наистина е доста интересно. В момента го разглеждам и се размечтавам.... :)
Stefan2000 - специалист
Така е. Като гледам такива неща, трупам хъс за работа. Като не мога да трупам пари :lol:
Значи в тоя сайт едно нещо ми е чудно.
Как така, за работата в една частна собсетвеност, се свикват доброволци, па ако щете и под този благороден предлог.
Все едно аз да тръгна да събирам доброволци за моя проект. Нещо на ангария ми напомня. Или това е работа за "широко скроени хора" :?
Caxo - специалист
И на мен това ми направи впечатление, но като гледам половината ми се струват чужденци,вероятно състуденти на домакините...та за тях сигурно е интересно и най-вече различно.Другата половина ми приличат на местни майстори/селяни на които най-вероятно им се заплаща, макар и в малки размери...
докера - специалист
Защо Ви се струва странно ? Едно време по селата , а и в градовете , хората масово са си помагали . И на двамата ми дядовци къщите са построени точно по този почин - двама майстори и 10-тина помощници от селото . На майсторите естествено се е заплащало нещо , но към другите единственото задължение е било да ги нахрани домакинята на обяд.
Днес аз помагам на твоята къща или нива , а някой ден и ти ще ми помогнеш.... Сигурно някъде са се запазили тези отношения , които аз намирам за много изначални и човешки ...
Stefan2000 - специалист
Да така е било, а на много места е така и днес. Но това са един вид затворени общности, в които лесно има рециорочност.
Докато тука набирането става в мрежата, м-у непознати хора от различни места, и едв ли се очаква труда да бъде обезвъзмезден с труд. Лошо няма, щом става доброволно, но все пак...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пише го на сайта. обучение и практики.
  • 1
  • 2

Тема "Стара къща...стара, стара ама колко ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: