Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Mag1 - напреднал
Веднага ти казвам защо - защото ще струва 5К+ и ще отнеме месеци, с които не разполагам (до началото на строежа поне), а за след това - не знам колко ще ми е изгодно да наливам толкова мн пари и да плащам водата, която у наше село струва около 1.3лв/кубик и като спре може и по 2 дена да я няма.

Отделно, за сондата - ако тока спре вече имам инсталирана ръчна помпа и отделно планирам да направя такава, задвижвана от вятъра.
LazarGanev - "Велик майстор"
Не можеш да изкараш и Акт15 без да са изпълнени всички проекти. Закотвяш се на Акт14, имай го предвид. Нямаш ли разрешение за ползване пък, няма да ти отпуснат предвидените партиди и за тока - не знам старата ли ще ползваш или ще пускаш нови. И ред други спънки ще има.
stenmark - специалист
Ще ти кажа как аз процедирах.Ако не се лъжа по наредба №1 беше че ВиК са задължени да "доставят" водоизточник до границата на парцела.Да ама никой не я спазва.Имал съм среща с шефа на нашето ВиК и той ми го казва в пряк текст че е невъзможно това да стане,те в града не процедирали така камо ли на село.И за да мине проекта ми ида издадът разрешително за строеж накарах архитекта ми да напише декларация че се отказвам от услугите на ВиК и ще се снабдявам от моя цистерна,има приложена схема помпа,филтър,лампа и т.н.Проекта за сградната инсталация си е нормален т.е. нямаше промяна и после всичко си мина през общината.Иначе трябва да строя водопровод за моя сметка,а пък той се води трета категория изобщо големи разправии.Накрая понеже са много нагли ВиК искаха чрез декларация да им го подаря така да се каже и затова предприех по горните действия.
Mag1 - напреднал
stenmark, супер! Точно такова нещо искам и аз - с цистерната или някаква друга залъгалка, само колкото да мине разрешението за строеж.

Моля те, сподели малко повече за схемата с цистерната - какво значи моя цистерна например. Някакъв договор с фирма ли представяш за снабдяването от цистерна или каква точно е процедурата. И коя година е било това? Моля, бъди максимално подробен. Ако е фирма, която ти е "предоставила" цистерната, може да ми пуснеш контактите ѝ и на лично, ако предпочиташ.
Мерси!

А, забравих - след като се отказваш от ВиК вовеки, после как стои въпроса с взимането на АКТ 15 и 16 наистина?
stenmark - специалист
Сега намерих декларацията която съм подписал и приложил към проекта.Разрешението е от 9.12.2009г.Ето и какво гласи. Декларирам с подписа си ,че се отказвам от услугите на ВиК поради факта,че прилежащата инфраструктура-водопровод,не е изпълнена.за обезпечаване на личните си потребности от вода за битови нужди ще ползвам преносим контейнер.
Tsilkov - майстор
LazarGanev написа:
Tsilkov написа:
не е казано 100% че трябва да го правиш.
Сигурен съм, че и това няма да продължава дълго :wink:
Дълго ще продължава. Въпросът е обаче колко е смислено и че не става във всички случаи.
stenmark написа:
и после всичко си мина през общината
Тука опираш доста до "милостивостта" на общината защото в ЗУТ ясно е написано че основание за издаване на РС е договор с експлоатационните дружества. После и за въвеждане в експлоатация го искат макар че там е по-разводнено и е с наредба ,а не със закон.
Mag1 - напреднал
Да, и аз подозирам, че няма един аршин и е съмнително да мина с декларация, като знам колко е гладна главната архитектка...
Добре дошли в България - всеки се спасява поединично :supz:
stenmark - специалист
Добре де точно в тая наредба дето я цитирах те трябва да си свършат първо тяхната работа и тогава ние да се свържим към тяхната мрежа.А сондите ако не се лъжа трябва да се регистрира.Моите родители са го направили това за тяхната преди поне 5г. и от тогава не вест ни кост.А ги плашеха че какви такси ще им слагат ,водомери и пр.
Mag1 - напреднал
За сондите - никаква регистрация - трябвало да се издаде разрешение преди да се прави или да се декларира до 3м. след закупуването на имота ако е заварена. Нямам нито едното, така че това отпада като варянт. И дори това за 3-те месеца не ти го казват, ами става ясно през вътрешен човек, след като един съсед чака да му я регистрират от половин година... Симпатяги са от басейнова....

Другото е, че сега ми съобщиха, че за предварителния договор с ВиК, освен проекта за водопровода, трябвало и специален парцеларен план за самия водопровод, който да минел през надзорна фирма :rolleyes:
LazarGanev - "Велик майстор"
Като се замисля - ти ще изпълниш ВиК проекта, който е до границата на имота и ще имаш Акт15, след което би трябвало да получиш и Разрешение за ползване - общината не могат да те карат насила да строиш/финансираш водопровода в общинско място, ако такъв не съществува. Би трябвало да има някакъв начин подобно на stenmark

Тема "Разрешително за строеж - Водопровод?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: