Ти искаш да направиш по системата на кнауф стена W111пред гредите,а аз ти предлагам W112 като отпадне обшивката откъм гредите.Интересно ми е мнението на други колеги от форума кой монтаж е по-удачен и здрав в случая като предстенна обшивка.
VLADO66 написа:Ти искаш да направиш по системата на кнауф стена W111пред гредите,а аз ти предлагам W112 като отпадне обшивката откъм гредите.Интересно ми е мнението на други колеги от форума кой монтаж е по-удачен и здрав в случая като предстенна обшивка.Посочените системи са неправилни. Те се отнасят към "преградните стени", а търсените са в "предстенни обшивки" - W625 и W626.
Цялата идея с разделянето на двата слоя гипсокартон ми куца. Щом е дадено 2*12,5мм гипсокартон - значи има защо. Безумие е да наковете гипсокартон директно върху гредите, с тайната идея да "укрепва" нещо. С подобно мислене, можем да разчитаме на тапетите да укрепват стените.
Много по-сигурно и здраво ще бъде, ако спазите проекта си - конструкция пред гредите за нивелация и на нея два слоя гипсокартон. Вата - колкото поеме кухината и не спестявайте пароизолацията. Поговорете с проектанта за възможности да се вентилира фасадата - най-доброто решение против конденз и последващ мухъл.