• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
VLADO66 - майстор
Ти искаш да направиш по системата на кнауф стена W111пред гредите,а аз ти предлагам W112 като отпадне обшивката откъм гредите.Интересно ми е мнението на други колеги от форума кой монтаж е по-удачен и здрав в случая като предстенна обшивка.
Pooh - майстор
VLADO66 написа:
Ти искаш да направиш по системата на кнауф стена W111пред гредите,а аз ти предлагам W112 като отпадне обшивката откъм гредите.Интересно ми е мнението на други колеги от форума кой монтаж е по-удачен и здрав в случая като предстенна обшивка.
Посочените системи са неправилни. Те се отнасят към "преградните стени", а търсените са в "предстенни обшивки" - W625 и W626.
Цялата идея с разделянето на двата слоя гипсокартон ми куца. Щом е дадено 2*12,5мм гипсокартон - значи има защо. Безумие е да наковете гипсокартон директно върху гредите, с тайната идея да "укрепва" нещо. С подобно мислене, можем да разчитаме на тапетите да укрепват стените.
Много по-сигурно и здраво ще бъде, ако спазите проекта си - конструкция пред гредите за нивелация и на нея два слоя гипсокартон. Вата - колкото поеме кухината и не спестявайте пароизолацията. Поговорете с проектанта за възможности да се вентилира фасадата - най-доброто решение против конденз и последващ мухъл.
sunnysunny - напреднал
отплеснахме се много с тези картони а най важния за мен въпрос е как да започна както е по моя проект /снимките горе/или както е при Витан ?
ще ви помоля да коментираме това първо а после ще качвам и други снимки за другите процеси в строежа
предварително благодаря на всички който вземат участие по темата
идеята ми е да стане тази тема подобна на темата на Витан за строежа на една дървена къща като се коментира целия процес
Tsilkov - майстор
От това което си постнал от проекта нищо не се разбира - не знам точно какъв съвет очакваш :?
v_tan - специалист
Неговият проект е "класически" за дървена къща в България. Подобен на timber frame конструкциите - по-големи сечения вертикални подпори, през по-големи разстояния, опаянтени. Не знам обаче защо при това положение не се правят диагоналите от дървен материал.
VLADO66 - майстор
Не знам как стои въпроса при променянето на конструкцията при дървените къщи като документална формалност?.Например имаш проект като в случая и решиш да смениш сечението от 10/10 на 5/20 или направо решиш да ползваш сип панели :?
sunnysunny - напреднал
v_tan написа:
Неговият проект е "класически" за дървена къща в България. Подобен на timber frame конструкциите - по-големи сечения вертикални подпори, през по-големи разстояния, опаянтени. Не знам обаче защо при това положение не се правят диагоналите от дървен материал.
имам и диагонали от дървена конструкция
Прикачен файл:
CIMG2970.JPG
Прикачен файл:
CIMG2973.JPG
освен металните
Прикачен файл:
CIMG2960.JPG
не знам дали ви прави впечатление че хедъра над вратата и прозорците е 10/10 които според мен трябва да е 6/20
Витан може ли да прочета твоите книжки за дървените къщи?
Тцилков разликата е доста голяма в изпълнението на първите легнали греди при мен и при Витан
sunnysunny - напреднал
откриването на строителна линия било голяма глупост направо нямам думи
трябва да декларирам че ще си заградя имота с плътна ограда/ около150 метра /което си е цената на половин къща
да направя площадка за измиване на гумите на строителната техника нищо че имам 1 км черен път от асфалта
трябва ми разрешение за извозване на земни маси без значение дали някога ще извозвам такива
тия хора са луди
направо не знам какво да направя
v_tan - специалист
това пък защо? Да не строиш мол?
VLADO66 - майстор
Ограда можеш да си вземеш под наем.Действително ти трябва разрешение за депониране на земни маси,а таксата за депониране според вида е 2-3 лв. на м3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Строителство на дървена къща - начало- проект" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: