Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
estorm - специалист
Фалцова ламарина с пвц покритие също е вариант. Не съм работил с такава. Но се сещам за проблем. Ако е тънка как ще я сложа изпъната на 16м дължина при 1.2м широчина?
В смисъл че на скарата която ще подготвя ако е толкова тънка ще се наложи да сложа доста нитове което не ми харесва. А за закрепване друг вариант едва ли има. Все пак достъпа е само от лицевата част. Взех да зациклям с тая стреха. Дали да не се върна на дъски. Ако намеря широки дъски и им направя сглобка за да станат като едно цяло после да мина с шлайфа и да лакирам мисля, че ще е хубаво. Това което незнам е дали от евентуално топлинно разширение няма да станат на вълни. Как мислите
VLADO66 - майстор
Не толкова топлинно разширение колкото влажностния режим-дървото е живо и реагира на влагата във въздуха както и собствената си влага.Не случайно за вън се използват лампериите,сглобката на които обират движенията.
Tsilkov - майстор
Дървото каквото и да го правиш навън пак ще си покаже фугите. Ако искаш гладко слагай етернит. Фалцовата ламарина не се хваща с нитове а със скрити хафтове през дадено разстояние и няма как да провисне (можеш да видиш снимки които е пускал Вадим Владимиров из темите).
estorm - специалист
Някой да знае как се работи с аквапанел ? Реже ли се с макетен нож и дали въобще с него се процедира както с гипскартона. Чудя се като е толкова твърд дали главата на видията ще се скрие в него преди да превърти в профила. :? Дали си заслужава 30те лева квадрата и въобще ше ми свърши ли работа? Незнам защо е толкова скъпо това нещо иначе би било подходящо за много външни приложения. Фугопълнителя е 75лв 25кг. :?:
VLADO66 - майстор
Ползват се видии за аквапанел/с по-широка глава/,влизат си в материала,да фугата е скъпа и не я замествай с друго.В тубата има доста клипчета за монтаж
vitrinabg.com - специалист
Ето и едно предложение от мен.С дъски но не напречно а успоредно на стрехата.Фугите се прикриват с перваз.
Изображение
stenmark - специалист
Aко това е собственика на къщата показана на къщата,супер.Много добра тема в един друг сайт имаше и даже къщата я виждаме на рекламата по телевизията от Арон.
estorm - специалист
Красиво е без съмнение. Чудя се санирането на стените ако е 6-10см как ще се отрази на направеното вече :?
Георгиев - специалист
Думата "саниране" далеч не е синоним на "изолиране лейепки стиропор", но все пак... Това са тухли Wienerberger 38 n+f, потърси ги, зидани с терморазтвор осигуряват необходимата топлоизолация за външна стена без допълнителна изолация отвън. Виж как колоните са изолирани. Понеже те са по-малки от 38 (примерно 25/25) разликата между външните краища (13 см.) се запълнва с изолация за да се прекъсне термомоста на бетона. Като гледам в случая 13 см. xps преизпълва от всякъде изолирането :D
Tsilkov - майстор
Не точно - за да го преизпълни 13 см стиропора трябва да "захапе" тухлите в ивици от поне 15-20 см от двете страни на бетонния елемент :wink: и терморазтвора да е с ламбда не по голяма от тази на тухлите. Освен това старите 38 N+F не удволетворяват новите изисквания на наредбата за енергийна ефективност.
Това обаче е в сферата на "лиричните отклонения" - така или иначе къщата е сравнително изолирана за да не си мисли никои за саниране в близките 20 години.

Тема "Затваряне стреха" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: